Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări violente între cei doi poli de putere din Libia pentru cel mai important câmp petrolifer

Twitter
libia tripolii explozii

Confruntări armate violente au avut loc în noaptea de duminică spre luni pe cel mai important câmp petrolifer din Libia, a indicat Compania naţională a petrolului libiană (NOC), potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

NOC condamnă ferm luptele din noaptea de duminică spre luni şi atacul contra sondei 186 de pe câmpul petrolifer Al-Charara în care s-au folosit rachete RPG, relevă un comunicat de presă.

Câmpul petrolifer Al-Charara, administrat de compania Akakus (un joint-venture între NOC, grupurile spaniol Repsol, francez Total, austriac OMV şi norvegian Statoil), este constant ţinta atacurilor sau a blocajelor, care duc la oprirea producţiei. El este situat în regiunea Oubari, la circa 900 km sud de Tripoli, şi produce 315.000 barili pe zi, ceea ce înseamnă o treime din producţia zilnică de ţiţei a Libiei.

Citește și: Ion Caramitru, dezvăluire FĂRĂ PRECEDENT despre Andrei Caramitru! A spus TOTUL despre bani

Libia este un stat eşuat, victimă a haosului şi războiului civil, din 2011, după căderea regimului dictatorial condus de Muammar Gaddafi.

Mareşalul Khalifa Haftar, omul forte din estul Libiei, a lansat în 4 aprilie o ofensivă pentru a prelua controlul asupra oraşului Tripoli, sediul guvernului de uniune naţională (GNA) condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de comunitatea internaţională.

În prezent, există doi poli de putere: unul la Tripoli, un guvern impus de ONU şi susţinut de Uniunea Europeană, şi altul la Tobruk, în estul Libiei, sub conducerea lui Haftar. De haosul creat profită zeci de miliţii şi grupări infracţionale axate pe contrabanda cu arme, persoane şi combustibil, care s-a transformat într-un adevărat motor al unui stat cu o economie distrusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.