Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor, începe la Barcelona sub o supraveghere sanitară sporită

Daily Mail
tineri marca telefon

Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor, a început luni la Barcelona, devenind unul din principalele evenimente destinate profesioniştilor din întreaga lume, care se desfăşoară în format fizic după debutul pandemiei de Covid-19, transmite AFP.

"Este absolut incredibil să fiu din nou aici pe scenă, la Barcelona", a declarat Mats Granryd, directorul general al Asociaţiei Mondiale a Operatorilor (GSMA), entitatea responsabilă pentru Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), în discursul său inaugural, potrivit agerpres.ro.

MWC, un eveniment care în mod tradiţional are loc la finele lunii februarie, a fost decalat pentru perioada 28 iunie -1 iulie din cauza pandemiei de Covid-19 şi în plus se va derula într-un format hibrid, combinând conferinţele virtuale cu standurile instalate în centrul expoziţional Fira din Barcelona.

Potrivit AFP, mai multe zeci de persoane s-au aşezat luni dimineaţa la coadă în faţa unui centru unde se fac teste Covid-19, o etapă preliminară obligatorie înainte de a putea intra în centrul expoziţional Fira.

Participanţii la MWC vor trebui să poarte în permanenţă o mască sanitară de tip FFP2, să completeze în fiecare dimineaţă o declaraţie pe propria răspundere că nu au niciun simptom de boală şi să circule printre standuri numai în direcţia stabilită.

Cu toate acestea, ediţia din 2021 a MWC va fi marcată de absenţa unor nume importante din rândul producătorilor de echipamente de telecomunicaţii, după anularea precedentei ediţii care a fost decisă exact înaintea intrării mondiale în carantină, în primăvara lui 2020.

Gigantul sud-coreean Samsung, grupul finlandez Nokia şi cel suedez Ericsson, precum şi companiile americane Google şi Facebook vor participa la ediţia din acest an a MWC numai online, de teama contagiunii.

În schimb, grupul chinez Huawei, viza de sancţiunile americane care i-au afectat vânzările, va fi cel mai important producător de echipamente de telecomunicaţii care va fi prezent fizic la MWC, alături de operatorii de telecomunicaţii Orange şi Telefonica.

În plus, spre deosebire de anii precedenţi, niciunul din marii producători de telefoane nu va veni cu noutăţi la Barcelona, chiar dacă micile firme chineze şi europene ar urma să dezvăluie noi dispozitive.

De asemenea, numărul vizitatorilor la MWC a fost plafonat, în mod preventiv, la 50.000 de persoane, dar practic nu ar urma să depăşească 35.000 de persoane, faţă de de cei 100.000 de vizitatori care au participat la ediţia din 2019, potrivit organizatorilor. Suprafaţa pe care se va întinde ediţia din acest an a salonului MWC a fost şi ea redusă la trei pavilioane din centrul expoziţional Fira, faţă de opt pavilioane în mod normal.

Chiar şi aşa, unul din participanţii de renume la MWC va fi miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, care va avea o intervenţie de la distanţă în cursul zilei de marţi.

La aceste intervenţii se vor adăuga diversele conferinţe care vor fi organizate la MWC, pe teme precum introducerea reţelelor 5G la nivel mondial, creşterea cererii pentru obiecte conectate sau telemedicină provocate de pandemie.

În mod normal, marii jucători din industria de telecomunicaţii cheltuiau zeci de milioane de dolari pentru a-şi prezenta noutăţile la Congresul de la Barcelona, iar cei mai mici plăteau sute de mii de dolari pentru a fi prezenţi la cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor. De asemenea, congresul MWC este important pentru economia locală din Barcelona graţie cheltuielilor făcute de delegaţi la centrul expoziţional Fira, dar şi la restaurante şi călătorii cu taxiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.