Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilier din Ministerul de Interne ucrainean: Vor exista mai multe acorduri privind evacuarea civililor

InquamFOTO/George Calin
refugiati ucraina

Anton Heraşcenko, consilier în Ministerul de Interne al Ucrainei, a declarat sâmbătă că vor exista şi alte acorduri cu Rusia pentru a stabili coridoare umanitare prin intermediul cărora să fie evacuaţi civilii din comunităţile aflate pe linia frontului, în contextul invaziei ruse în Ucraina, transmite Reuters.

"Cu siguranţă vor exista mai multe acorduri de acest gen pentru toate celelalte teritorii", a spus el, referindu-se la actualul plan de evacuare a civililor din oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei.

Pe de altă parte, consiliul municipal din Mariupol a acuzat forţele ruse că nu respectă acordul de încetare a focului agreat de-a lungul întregii rute stabilite pentru evacuarea civililor.

"Negociem cu partea rusă pentru a confirma acordul de încetare a focului de-a lungul întregului coridor de evacuare", a anunţat organismul local într-o declaraţie.

Separat, agenţia de presă RIA a anunţat - citând MAE de la Minsk - că ministrul de externe rus Serghei Lavrov a discutat cu omologul său belarus Vladimir Makei despre planuri privind crearea unor coridoare umanitare care să le permită străinilor să părăsească Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.