Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierii lui Putin, îngrjorați de situația de la cotidianul Kommersant

captură YouTube
Vladimir Putin

Consiliul pentru drepturile omului care îl consiliază pe preşedintele rus Vladimir Putin şi-a făcut publică marţi "profunda îngrijorare" în legătură cu problemele cu care se confruntă o importantă publicaţie cu profil economic din Rusia, Kommersant, informează agenţia de presă dpa prelutată de Agerpres.

Cotidianul şi-ar fi suspendat colaborarea cu doi jurnalişti în urma unui articol care cita surse neprecizate şi în care se afirma că preşedintele camerei superioare a Parlamentului rus, Valentina Matveenko, 70 de ani, va demisiona în curând.

Alţi câţiva angajaţi ai cotidianului au anunţat că părăsesc de asemenea colectivul redacţional al publicaţiei în semn de solidaritate, în timp ce 200 au semnat o petiţie în care apără publicarea articolului, potrivit unei postări pe Facebook a unuia dintre jurnaliştii importanţi ai ziarului.

În articolul publicat luna trecută se specula că Matvienko ar putea fi numită în curând într-un fel de funcţie pre-pensionare ca şef al Fondului Naţional de Pensii al Federaţiei Ruse, fiind înlocuită în funcţia actuală de şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Serghei Narâşkin.

Angajaţii cotidianului Kommersant l-au acuzat pe patronul miliardar al acestuia, Alişer Usmanov, că este vinovat de faptul că jurnaliştii care au scris articolul şi-au pierdut locurile de muncă. Usmanov a negat în mod repetat orice implicare în acest caz.

Consiliul pentru drepturile omului de pe lângă Preşedinţia rusă, care pretinde că-i susţine pe jurnalişti, a subliniat că ar fi înţelept pentru proprietarul Kommersant "să nu se mai amestece în probleme editoriale"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.