Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul lui Zelenski iese la rampă: NATO poate corecta la Vilnius 'greşelile fatale' ale summitului de la Bucureşti din 2008

Yahoo.news
Mihailo Podoliak

Consilierul lui Zelenski iese la rampă: NATO poate corecta la Vilnius 'greşelile fatale' ale summitului de la Bucureşti din 2008

Consilierul biroului prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a declarat marţi că summitul NATO de la Vilnius este o oportunitate de a "corecta greşelile fatale ale summitului de la Bucureşti din 2008", când Alianţa a evitat să ofere o foaie de aderare Georgiei şi Ucrainei în faţa avertismentelor Rusiei, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Astăzi şi mâine, la Vilnius, NATO îşi va putea recăpăta personalitatea şi îşi va putea stabili în mod independent strategia de dezvoltare fără a ţine cont de ameninţările şi veto-urile Federaţiei Ruse", a scris Podoliak, care este unul dintre cei mai influenţi consilieri din biroul lui Volodimir Zelenski, pe contul său de Twitter.

Podoliak a deplâns faptul că "uşile deschise" promise de NATO la summitul de la Bucureşti "s-au dovedit a nu fi atât de deschise"

Podoliak a deplâns faptul că "uşile deschise" promise de NATO la summitul de la Bucureşti "s-au dovedit a nu fi atât de deschise", şi s-a referit, de asemenea, la summitul de două zile care începe marţi în capitala lituaniană ca o oportunitate de a adapta Alianţa la realităţile dezvăluite de invazia Rusiei în Ucraina.

La Vilnius, a spus Podoliak, NATO poate demonstra că a înţeles "ce este un război modern şi ce ar trebui să fie un complex militar-industrial".

Consilierul prezidenţial ucrainean a cerut, totodată, Alianţei să "stabilească în mod clar" o foaie de parcurs pentru aderarea Ucrainei. "Dar, pentru aceasta, NATO trebuie, în mod colectiv, să nu-i mai fie teamă de responsabilitate", a conchis el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.