Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consilierul preşedintelui Donald Trump pe probleme de securitate naţională a ajuns în Turcia pentru convorbiri privind Siria, aşteptate cu nerăbdare

blacknews.ro
siria douma

Consilierul preşedintelui american Donald Trump pe probleme de securitate naţională, John Bolton, a sosit luni în Turcia pentru convorbiri privind Siria, aşteptate cu nerăbdare, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu, citată de DPA, relatează Agerpres.

Bolton este însoţit de şeful Statului Major Joseph Dunford şi de reprezentantul guvernului american în Siria, James Jeffrey, care este şi noul trimis special pentru lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Convorbirile cu purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce şi consilier pe probleme de securitate Ibrahim Kalin, cu ministrul turc al apărării Hulusi Akar şi cu şeful serviciilor de informaţii Hakan Fidan erau prevăzute iniţial pentru marţi.

Pe agenda discuţiilor figurează, printre altele, rolul Turciei în lupta împotriva Statului Islamic, după anunţul privind retragerea trupelor americane din Siria şi o preconizată ofensivă a Turciei împotriva miliţiilor kurde în nordul Siriei.

Militanţii miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare a poporului) sunt aliaţi importanţi ai SUA în lupta împotriva Statului Islamic.

Citește și: Noua Biserică ortodoxă ucraineană independentă a ţinut prima sa liturghie la Kiev, în prezenţa preşedintelui Petro Poroşenko

În schimb, Turcia consideră YPG, care controlează teritorii la graniţa cu Turcia, drept o organizaţie teroristă.

Înainte de sosirea sa în Turcia, Bolton a subliniat că SUA doresc din partea Turciei garanţii privind protecţia kurzilor care luptă în Siria.

Delegaţia americană ar urma să plece din Turcia marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.