Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei a primit aviz favorabil pentru bugetul pe 2021 de la Comisiile reunite de buget-finanţe

consiliul concurentei

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci din Parlament au avizat favorabil propunerea bugetară pentru Consiliul Concurenţei, aferentă anului 2021, anunță AGERPRES.

Proiectul de buget al instituţiei a primit 25 de voturi "pentru", 16 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Bugetul Consiliului Concurenţei pentru anul 2021 se ridică la valoarea de 88,563 milioane de lei, în creştere cu 24,45%, comparativ cu execuţia preliminată din anul anterior.

Totodată, valoarea creditelor de angajament sunt de 83,742 milioane de lei, în scădere cu 1,43%, de la an la an.

Conform proiectului de buget, cheltuielile de personal vor avea alocate la Consiliul Concurenţei 57,213 milioane de lei, în acest an, în creştere cu 13,53% faţă de execuţia din 2020.

De asemenea, cheltuielile cu Bunuri şi Servicii cresc cu 38,44% în comparaţie cu datele din anul anterior, până la un cuantum de 10,085 milioane de lei.

Consiliul Concurenţei este instituţia înfiinţată prin Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Autoritatea română de concurenţă şi-a început activitatea la 6 septembrie 1996 prin elaborarea reglementărilor necesare aplicării Legii concurenţei, ce a intrat în vigoare la data de 1 februarie 1997.

În calitatea sa de autoritate naţională în domeniul concurenţei, Consiliul pune în aplicare şi asigură respectarea prevederilor naţionale, dar şi a celor comunitare de concurenţă. În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.