DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul Concurenței, ANCHETĂ cu descinderi INOPINATE autorizate de CAB: suspiciuni de încălcare a legii la Agenția de Cadastru și Publicitate

consiliul concurentei

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de arhivare electronică/digitală şi arhivare fizică a documentelor, precum şi a altor activităţi conexe acestora, companiile investigate fiind: Enterprise Software Development, All Businesses Management şi Cityplan Studio.

”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de arhivare electronică/digitală şi arhivare fizică a documentelor, precum şi a altor activităţi conexe acestora. Companiile investigate sunt: Enterprise Software Development, All Businesses Management şi Cityplan Studio”, informează autoritatea de concurenţă.

Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă practică anticoncurenţială a acestor companii în contextul participării la procedurile de achiziţie publică având ca obiect achiziţionarea de „Servicii de arhivare electronică şi fizică a documentelor din arhiva proprie a acestor instituţii” la nivelul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru şi Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa.

De asemenea, Consiliul Concurenţei analizează şi o posibilă încălcare a Legii concurenţei de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi de către anumite Oficii de Cadastru şi Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa, în contextul organizării procedurilor de achiziţie publică pentru servicii de arhivare electronică/digitală şi arhivare fizică a documentelor, inclusiv prin conversia anumitor documente într-o bază de date textuală şi arhivă digitală, precum şi a altor activităţi conexe acestora, cel puţin începând cu anul 2018.

”Ca urmare, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe această piaţă. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”, mai arată autoritatea de concurenţă.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.