Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Concurenţei și-a făcut bilanțul pentru 2018: 16 investigaţii declanşate şi amenzi de peste 93 mil. euro; ce au vizat investigațiile

consiliul concurentei

Consiliul Concurenței a anunțat ce activități a avut pentru anul 2018. Astfel anul trecut ocupă locul 2 în clasamentul celor mai mari amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei, pe locul 1 fiind anul 2011, cu amenzi totale în valoare de 1,247 miliarde lei, iar pe locul 2 s-ar afla amenzile aplicate în anul 2015, de 239,68 milioane lei, informează News.ro.

Citește și: London Stock Exchange Group a venit la Bucureşti

Cea mai mare amendă, de 246,74 milioane lei (aproximativ 53 milioane euro) a fost dată UNSAR, alături de nouă companii de asigurare, pentru participarea la un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial referitoare la intenţiile firmelor de a majora tarifele RCA, potrivit autorităţii. Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că, anul trecut, a declanşat 16 investigaţii şi a aplicat amenzi în valoare totală de 435,195 milioane lei (93,5 milioane euro). „Investigaţiile vizează, printre altele, sectoare precum: producerea şi comercializarea de energiei electrice, producţia şi/sau comercializarea ouălor de consum, producţia imunoglobulinelor normale umane, comercializarea de produse şi echipamente din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, servicii conexe aferente gazelor naturale etc”, se arată în comunicat.

Citește și: Primăria Capitalei reinventează legea şi refuză să dezvăluie informaţii de interes public. Miza: peste 1,4 milioane de lei

În 2018, Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi de 435,195 milioane lei (93,5 milioane euro), cu 253,5% mai mult decât în anul anterior. Cele mai multe investigaţii deschise vizează cartelurile (10), urmate de investigaţii privind abuzul de poziţie dominantă (3), potrivit autorităţii. „Autoritatea de concurenţă a finalizat în anul anterior 15 investigaţii privind încălcarea Legii concurenţei, cu trei mai puţine faţă de 2017. Din cele 15 investigaţii finalizate, 33% au reprezentat cartelurile”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.