Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei i-a cerut Rusiei să plătească reparaţii Georgiei, conform unei decizii CEDO

consiliul europei

Consiliul Europei i-a cerut vineri Rusiei să îi plătească Georgiei reparaţiile la care Moscova a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru arestarea şi expulzarea colectivă a peste 1.000 de georgieni în 2006-2007, transmite AFP.

Organism executiv al organizaţiei paneuropene pentru apărarea democraţiei şi a drepturilor omului cu sediul al Strasbourg, ''Comitetul de miniştri şi-a exprimat din nou preocuparea constatând că plata nu a fost efectuată, la peste trei ani după expirarea termenului'', a indicat el în comunicat, potrivit Agerpres.

În 2019, CEDO, instanţa judiciară a Consiliului Europei, a condamnat Rusia la plata către guvernul georgian, în termen de trei luni, a sumei de 10 milioane de euro cu titlu de prejudiciu moral pentru un grup de cel puţin 1.500 de cetăţeni georgieni, autorităţilor de la Tbilisi revenindu-le sarcina de a distribui fondurile între victime.

Această condamnare viza multiple încălcări ale drepturilor omului de către Rusia, care arestase, ţinuse în detenţie şi expulzase georgieni drept răspuns, potrivit guvernului georgian, la arestarea a patru ofiţeri ruşi în septembrie 2006, la Tbilisi. Între cele două ţări a avut loc un război în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.