Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Europei va verifica activitățile financiare ale Vaticanului: 'Inspecţia este extrem de importantă'

yahoo.com
Vatican

Experţi ai Consiliului Europei vor evalua, începând cu finalul lunii septembrie, nivelul de transparenţă financiară al activităţilor Vaticanului, a anunţat vineri un reprezentant al Sfântului Scaun, potrivit dpa. Vizita experţilor din comitetul Moneyval (specializat în combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului) este considerată un test-cheie pentru progresul Vaticanului în acest domeniu, informează Agerpres.

Citește și: Autoritățile românești sunt în alertă: numărul focarelor de pestă porcină africană crește la 252, în 27 de județe

''Echipa de evaluare Moneyval este de aşteptat să-şi înceapă inspecţia la Sfântul Scaun şi Cetatea Vaticanului pe 29 septembrie 2020'', a spus preşedintele Autorităţii pentru informaţii financiare a Vaticanului (AIF), Carmelo Barbagallo. Misiunea Moneyval la Vatican ar fi trebuit să se desfăşoare în luna aprilie, dar acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauza pandemiei de COVID-19.

''Inspecţia este extrem de importantă. Rezultatele ei pot determina modul în care Vaticanul este perceput de comunitatea financiară'' internaţională, a adăugat Barbagallo. În raportul său anual, AIF a menţionat că a primit 64 de informaţii despre activităţi financiare suspecte în 2019, faţă de 54 în 2018 şi 150 în 2017. În cursul anului trecut, AIF a suspendat trei tranzacţii în valoare de 240.000 de euro, a îngheţat un cont bancar cu 179.000 de euro şi în 15 cazuri a predat procurorilor din Vatican potenţiale probe privind infracţiuni financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.