Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul IMM-urilor va finanța 75 de startup-uri din industria creativă cu până la 160.000 de lei

facebook.com
lobby bani

Un număr de 75 startup-uri din industria creativă din zona de Nord-Vest a țării vor putea beneficia, din partea Consiliului IMM, de o finanțare nerambursabilă de până la 160.000 de lei, afacerile urmând să fie 100% digitalizate, anunță joi organizația, într-un comunicat, conform Mediafax.

Consiliul IMM spune că pentru obținerea finanțării din cadrul proiectului s-au înscris peste 600 de persoane care au efectuat cursuri de formare antreprenorială, 145 dintre acestea întocmind și depunând planurile de afaceri. În urma analizării dosarelor, 75 dintre ele vor fi cele care vor beneficia de acces la finanțare nerambursabilă de maximum 160.000 lei.

Potrivit Consiliului, analiza celor de planuri de afaceri depuse relevă faptul că cei mai mulți aplicanți sunt din județele din Cluj (46,21%), Bihor (17,93%), Satu Mare (8,97%), Maramures (9,66%), Bistrita (13,1%) și Salaj (4, 14%).

De asemenea, cele mai multe afaceri vor fi înființate în domenii cu activități fotografice (8,3%), activități de realizare a softului la comandă (6,9%), alte activități recreative și distractive (6,2%), alte forme de învățământ (5,5%) activități de design specializat (4,82%), activități de creație artistică (4,82%)

În ceea ce privește repartiția pe gen, 51,03% din companii vor fi înființate de femei și 48,97% de barbați, urmând ca toate start-upurile nou înființate să fie 100% digitalizate.

„Pasul următor este reprezentat de crearea unui hub la Cluj Napoca, ce va folosi ca suport în dezvoltarea industriilor creative. Regiunea de Nord-Vest a țării continuă să fie un vector de dezvoltare a industriilor creative, CNIPMMR fiind alături de dezvoltarea economică a regiunii”, spune Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Consiliul IMM-urilor anunță că finanțările se vor acorda prin proiectul Creative Start, ce are ca scop încurajarea antreprenorialului prin susținerea înființării de întreprinderi în industriile creative în zona de Nord-Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.