Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Arad are un nou preşedinte. Deja i s-a cerut demisia

adrian tolea

Consiliul Judeţean Arad are de sâmbătă un nou preşedintele. Preşedintele ales în 2012, liberalul Nicolae Ioţcu, este în arest preventiv după ce a fost prins în flagrant luând mită, iar prefectul judeţului Arad a emis ordinul de suspendare din funcţie.

Adrian Ţolea (PNL) a fost ales preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad într-o şedinţă extraordinară a aleşilor, el fiind singurul candidat. Conform procedurii, consilierii judeţeni puteau alege un interimar dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ, Adrian Ţolea şi Remus Guţu. Chiar înainte de vot, Guţu a anunţat că se retrage din cursă şi a prezentat în scris această opţiune.

Vezi şi: Falcă: Ioțcu nu mai are legătură cu partidul din 2013

În aceste condiţii, pe buletinul de vot a apărut doar numele lui Ţolea, alegerea sa devenind o formalitate. Zece consilieri au fost absenţi de la şedinţa extraordinară. Singurul consilier al opoziţiei prezent la şedinţă s-a abţinut de la vot, iar la final i-a cerut demisia de onoare lui Ţolea, pentru că a făcut parte din echipa lui Ioţcu.

După alegere, Ţolea a declarat că prioritatea sa este continuarea proiectelor cu fonduri europene şi fonduri publice.  "E important ca în această perioadă dificilă să continuăm cu calm, responsabilitate, seriozitate şi profesionalism", a declarat preşedintele interimar al CJ Arad, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Cum l-a prins DNA în flagrant pe preşedintele CJ Arad. Şpagă în trei rate

Adrian Ţolea îşi va păstra mandatul până în momentul în care Ioţcu iese din arest, conform reglementărilor legale. Dacă fostul şef al CJ va fi trimis în judecată şi va rămâne în arest pe perioada procesului, Ţolea ar putea fi preşedinte interimar până după alegerile locale din 2016.

Adrian Ţolea are 44 de ani şi este prim-vicepreşedinte al PNL Arad. Acesta a fost ales consilier judeţean la alegerile locale din 2012, iar ulterior a fost votat vicepreşedinte al CJ Arad, funcţie pe care a mai deţinut-o şi în mandatul 2008-2012.

Vezi şi: 'Tun' din bani publici, pus la cale de preşedintele CJ Arad în ziua flagrantului DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.