Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat peste 100.000 de euro pentru sprijinirea refugiaţilor din Ucraina

canal2.md
bani euro

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va sprijini cu peste 100.000 de euro acţiunile umanitare de sprijinire a refugiaţilor din Ucraina, în acest sens fiind aprobată luni o hotărâre prin care sunt stabilite modalităţile de ajutor şi formele pe care le va lua acesta.

Astfel, CJ Hunedoara se asociază cu Crucea Roşie Română şi alocă 550.000 de lei din bugetul propriu în vederea derulării acestui proiect umanitar, potrivit Agerpres.

"Concret, 400.000 de lei vor fi viraţi în conturile Crucii Roşii Române, iar 150.000 de lei sunt destinaţi achiziţionării a 80 de paturi cu tot cazarmamentul necesar, medicamente şi echipamente medicale, aeroterme de mare putere care vor montate în două corturi ce urmează să fie montate de către CJ Hunedoara în vama Isaccea, judeţul Tulcea. Fondurile care vor fi virate în contul Crucii Roşii Române vor fi redirecţionate către filialele sale din Maramureş, Botoşani şi Tulcea, judeţe care se confruntă cu un număr impresionant de refugiaţi", a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

El a arătat că împreună cu autorităţile din judeţul Tulcea a fost constituit un grup de sprijin pentru derularea acţiunii din vama Isaccea.

Un convoi cu ajutoare va pleca din Deva spre Isaccea, luni seara, la ora 20,00, acesta fiind format din două tiruri care va transporta tot cazarmamentul pentru cazarea refugiaţilor şi materialele medicale necesare.

De asemenea, spre Isaccea vor pleca trei autospeciale SMURD ale Asociaţiei Salvital şi opt paramedici, precum şi şase angajaţi ai CJ Hunedoara, care se vor ocupa de toată logistica de la faţa locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.