Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul Național al Elevilor: 'Condamnăm incapacitatea Primăriei Gura Șuții de a asigura transportul școlar'

Microbuz, șofer, băut

Consiliul Național al Elevilor precizează că Primăria Gura Șuții, comuna unde a fost ucisă Adriana, fetița de 11 ani, ar fi eșuat în a asigura transportul elevilor, mai ales pentru că microbuzul școlar era folosit de echipa de fotbal. Elevii cer verificări ale Corpului de Control al premierului, anunță MEDIAFAX.

„Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor la nivel național, condamnă cu fermitate incapacitatea Primăriei Gura Șuții de a asigura transportul școlar pentru elevii din acea comună. Conform aspectelor prezentate chiar de către reprezentanții antemenționatei autorități publice locale, microbuzul școlar era folosit cu bună știință de către echipa de fotbal, deși avea o destinație clară, anume cea de a asigura transportul în comun pentru elevi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Național al Elevilor.

Elevii atrag atenția că lipsa unui cadru care să asigure siguranța și transportul în condiții optime pentru elevii din Gura Șuții (județil Dâmbovița) a condus la un deces.

În acest sens, reprezentanții elevilor din România anunță că solicită trimiterea Corpului de Control al premierului pentru a „superviza și monitoriza îndeaproape” modul în care este utilizat microbuzul școlar și pentru a putea acționa în consecință.

„Autoritățile publice locale tratează, încă o dată, cu o certă indiferență siguranța elevilor. Pentru reprezentanții Primăriei Gura Șuții, echipa de fotbal a fost mai importantă decât viața unui copil, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. Sistemul nostru de educație este unul bazat pe precedente. Autoritățile publice se absolvă de responsabilitatea de a garanta siguranță și condiții

optime de școlarizare pentru elevii din România”, a precizat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Adriana, fetița de 11 ani din Gura Șuții (județul Dâmbovița) a fost ucisă săptămâna trecută, iar făptașul ar fi un olandez care s-a sinucis luni. Fetița a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.