Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consiliul unui district londonez a votat pentru prima dată în Marea Britanie în favoarea unui Brexit

londra

Consiliul unui district din estul Londrei a votat pentru prima dată în Marea Britanie în favoarea unui eventual 'Brexit' (ieşirea ţării din Uniunea Europeană), o chestiune care urmează să fie decisă prin referendum până la sfârşitul anului 2017, relatează AFP. 

Membrii consiliului din Havering, un district din estul capitalei britanice, au votat în favoarea unei propuneri depuse de un ales al Partidului pentru Independenţa Regatului Unit (Ukip), eurosceptic şi antiimigraţie, condus de Nigel Farage. 

'Este un rezultat extraordinar', a afirmat Lawrence Webb, membru al Ukip. 'În calitate de aleşi locali, trebuie să luăm decizii cu privire la normele şi reglementările care vin de la Uniunea Europeană. Acestea au un impact direct asupra serviciilor locale', a adăugat el. 

Consiliul din Havering este dominat de conservatorii premierului David Cameron, care a promis să organizeze un referendum până la sfârşitul anului 2017. 

Consultarea populară ar putea avea loc însă în acest an, iar sondajele prezintă un uşor avans al susţinătorilor 'Brexit'. 

Consiliile de district nu sunt obligate să adopte o poziţie cu privire la această problemă. Consiliile votează doar în cazul în care este depusă o moţiune de unul dintre membrii lor. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.