Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Constantin Brâncuși, celebrat la Târgu Jiu în Parcul Coloanei fără Sfârşit: se vor organiza expoziții și proiecții de filme

Artmark
Constantin Brâncuși alături de companioana sa de nădejde, Polaire, și prietenul acesteia - Man Ray

Expoziţia naţională de desene în creion şi cărbune "Întâlnire cu Brâncuşi", ce cuprinde lucrări aparţinând elevilor din mai multe judeţe din ţară, dar şi din diaspora, va fi organizată vineri, în Parcul "Coloanei fără Sfârşit", cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la naşterea sculptorului, informează Agerpres.

Potrivit Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare "Constantin Brâncuşi", evenimentul este organizat de Asociaţia culturală "Tătărescu" şi Asociaţia cultural-istorică "Dumitru şi Maria Pleniceanu", de la ora 10,00.

Tot vineri, începând cu ora 11,00, iubitorii de artă sunt aşteptaţi la Galeriile Municipale, la vernisajul expoziţiei "Obiect. Culoare. Desen. Instalaţie", a Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

De la ora 12,00, în sălile de expoziţie ale Muzeului Judeţean "Alexandru Ştefulescu" se va deschide expoziţia de sculptură "Sinaxa", cu lucrări ale sculptorului Laurenţiu Mogoşanu.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

În acelaşi spaţiu al Muzeului Judeţean, de la ora 12,30, iubitorii de film vor putea revedea două pelicule produse de televiziunea naţională, în regia lui Cornel Mihalache: "Hobiţa, tractorul şi Coloana" şi "Români care au schimbat lumea". Proiecţiile vor fi urmate de masa rotundă cu tema "Brâncuşi în lumea filmului". Vineri, este marcată Ziua Naţională Brâncuşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.