Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONSULTANTA DE 120.000 lei pentru `elaborare documentatie de finantare in cadrul PNRR`, desi la nivelul ASSMB exista o structura specializata in acest sens

ASSMB
ASSMB

La finalul lunii octombrie, ASSMB a incheiat un contract de consultanta in valoare de 120.000 lei. La prima vedere, nu pare a fi ceva “spectaculos”, insa, intrand putin in detalii, se deschide o adevarata cutie a Pandorei.

Obiectul achizitiei il constituie prestarea de servicii de consultanta in managementul proiectului, in vederea elaborarii documentatiei de finantare pentru un numar de 8 proiecte in cadrul PNRR.

Deși conform organigramei si regulamentului de organizare si functionare, exista o structura in cadrul ASSMB, specializată pt scrierea, depunerea și implementarea proiectelor, USR, care a pus mâna pe spitale, face ce știe mai bine, consultanta….dar illegal !

Voiculescu, Tomescu și SIVACHE, au achizițonat servicii de consultată ilegal, aruncând praf in ochii spitalelor ca vor depune proiecte in cadrul PNRR, in condițiile in care sunt 31 de angajați ai Direcției de programe care cu asta se ocupa !!!!

Aceasta practica bine cunoscuta, in stilul USR, nu putea sa evite și ASSMB.

Din Martie, de când au preluat spitalele din subordinea PMB, pe lângă faptul ca nu au făcut nimic, spitalele vuind de lipsa de stragetie a acestora, au copt subiectul consultantei, care s-a și întâmplat !!!!

Cu complicitatea directorului general și a directoarei Direcției de programe a ASSMB, care ar fi trebuit sa știe ca este ilegal sa achiziționezi servicii de consultanta pt elaborarea cererilor de finanțare in condițiile in care exista angajați cu aceste atribuții, conform catalogului electronic SEAP, au contractat aceste servicii de la S.C. ID INTELLIGENCE S.R.L., societate cu sediul in Voluntari, judetul Ilfov.

Lecturand caietul de sarcini din SEAP, lucrurile devin de-a dreptul hilare:

-          Obiectivul general la care contribuie achizitia de servicii de consultanta  - elaborare documentatie de finantare proiecte in cadrul PNRR il reprezinta consolidarea sistemului de sanatate din Romania si reducerea impactului major pe care circulatia germenilor multi rezistenti la antibiotice il are in cazul investitiei specifice I2.4 din PNRR.

-          Obiectivele specific la care contribuie achizitia de servicii de consultanta  - elaborare documentatie de finantare proiecte in cadrul PNRR: reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii existente in vederea organizarii in unitatile medicale de spitalizare continua a unor structure functionale de boli infectioase pentru izolarea/gruparea si tratarea pacientilor cu IAAM determinate de microorganisme MDR si cu infectii de Clostridium dificile; dezvoltarea laboratoarelor de analize de microbiologie specializate; achizitionarea de echipamente destinate reducerii infectiilor nosocomiale; cresterea capacitatii de ingrijire in asistenta medicala primara, in ambulatoriile de specialitate astfel ca anumite servicii medicale sa nu mai fie furnizate in spitale

Oare cum poate un contract de consultanta sa atinga aceste obiective ?

Continuand, observam justificarea acestei externalizari: Directia Investitii si Directia Programe-Proiecte nu au personal de specialitate in vederea realizarii cererilor de finatare lansate prin PNRR.

Numai la nivelul Directiei Programe – Proiecte exista 31 de angajati !

In continuare, se face vorbire despre faptul ca, prin acest contract, consultantul va avea sarcina sa verifice documentele tehnice ale investitiei. Cum poate fi posibil asa ceva? Platesti un proiectant care se presupune ca stie sa le faca asa cum trebuie, caci asta ii este meseria, dupa care, platesti un consultant care sa verifice daca documentele elaborate de proiectant sunt corecte ???????? Oare consultantul are expertiza de a face asa ceva ???

Cam așa arata performanța de care Voiculescu, Tomescu și Sivache vorbeau și vorbesc in lumea medicală…..contracte ilegale…….!!!!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.