Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consulul Onorific al României în Israel, omagiat la București

captura TVR
Herman Zvika Berkovits

Unul dintre cei mai valoroși membri ai comunității de origine română din Israel a primit o nouă dovadă de recunoaștere și apreciere în România. Consulul Onorific al României în Israel, Doctorul Herman Berkovits, a acceptat astăzi, 3 aprilie a.c., titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și a numeroși oaspeți, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: DNA dă LOVITURĂ şi la Poliţie: Un agent, trimis în judecată pentru FRAUDĂ cu fonduri europene

Cu o carieră de 47 de ani, dr Berkovits este unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul științelor medicale și medicul curant al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Herman Berkovits s-a născut în Maramureș, la Târgu Lăpuș, în 1947 și a făcut facultatea la Cluj. A emigrat în Țara Sfântă acum mai bine de patru decenii, dar nu a uitat niciodată țara în care s-a născut. A devenit flacăra vie a relațiilor dintre România și Israel și un membru marcant al comunității românești.

„Ceea ce sunt azi datorez școlii din Târgu Lăpuș și facultății din Cluj. M-am format în sistemul de învățământ românesc, iar România a fost și a rămas o cauză importantă pentru mine”, a spus dr Herman Berkovits la ceremonie.

Comunitatea românească din Israel este una foarte bine integrată, dar care păstrează, în același timp, vie tradiția românească, a amintit ministrul Natalia-Elena Intotero, în discursul din cadrul ceremoniei derulate la UMF “Carol Davila”.

“În această zi nu onorăm doar un profesionist desăvârșit, ci și un fiu al al Maramureșului, care ne face mândri și care se numără printre cei mai buni ambasadori ai Israelului și României deopotrivă. Îi mulțumesc domnului doctor Berkovits pentru eforturile susținute pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre România şi Israel, atât în calitate de Consul Onorific al țării noastre în Israel, cât și în nume personal”, a declarat ministrul MRP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.