Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de gaz al Italiei a crescut cu aproape 2% de la an la an. Care este situația la export

oilandgasmiddleeast.com
gaze italia

Consumul de gaz al Italiei a crescut cu aproape 2% de la an la an, la 4,4 miliarde milioane metri cubi (46,6 TWh) în octombrie, în principal din cauza creșterii cererii industriale și casnice, a anunțat marți bursa de energie GME, scrie montelnews.com.

Cererea din sectorul industrial a crescut cu 8% la 10,6 TWh, în timp ce consumul din gospodării și întreprinderi a crescut cu 21% la 13,5 TWh.

Cu toate acestea, consumul de gaz din sectorul energetic a scăzut cu peste 3% la 19,9 TWh, potrivit buletinului informativ lunar al bursei italiene.

Scăderea importurilor

Importurile de gaze ale Italiei au scăzut cu aproape 4% de la an la an la aproape 4,8 miliarde metri cubi sau 50,5 TWh luna trecută, condusă de o reducere a livrărilor prin conducte din Algeria, Norvegia, Olanda și Libia.

Fluxurile din Algeria – în prezent cel mai mare furnizor de gaze din Italia – au scăzut cu 7%, până la 19,8 TWh, în timp ce cele din Olanda și Norvegia prin pasul Gries au scăzut cu 5%, până la 4,5 TWh.

Importurile de gaz libian au scăzut cu 30%, până la 2,1 TWh, în timp ce fluxurile din Azerbaidjan au crescut cu 1%, până la 9,8 TWh.

Între timp, gazele din Rusia s-au situat la 0,7 TWh, mai mult decât dublu față de 0,3 TWh înregistrat în urmă cu un an. Italia, ca și alte țări din UE, a renunțat la gazele rusești, care reprezentau 40% din importurile continentului înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

În ceea ce privește GNL-ul, livrările la terminalul Livorno au crescut cu 2%, până la 2 TWh, în timp ce activitatea de regazeificare la instalația Caverzere a scăzut cu 4%, până la 8,2 TWh.

Livrările către terminalul Panigaglia din Liguria au scăzut cu 77%, până la 0,7 TWh, în timp ce la terminalul plutitor al lui Piombino, care a început operațiunile comerciale în iulie anul trecut, s-au situat la 2,7 TWh.

Exporturile de gaze ale Italiei, între timp, au scăzut cu aproape 40% la 2,6 TWh de la an la an în octombrie, în timp ce producția națională a scăzut cu 12% la 2,5 TWh

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.