Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Consumul de spirulină în combinație cu exercițiile fizice ajută bărbații să slăbească (studiu)

M. C.
spirulina

Cercetători de la Hong Kong Baptist University au descoperit că administrarea unui supliment de spirulină combinată cu antrenamentul de mare intensitate ajută bărbații să slăbească eficient, scrie revista Nutrients, transmite BTA, informează Rador Radio România.

Suplimentul alimentar spirulină este o pulbere de alge albastru-verzuie care poate fi consumată de oameni și animale. Se crede că acest produs crește imunitatea, ajută la reglarea zahărului din sânge, stimulează metabolismul și accelerează pierderea în greutate.

Autorii acestui studiu au decis să testeze validitatea acestor afirmații, prin efectuarea unui studiu care a implicat patruzeci și patru de bărbați obezi. Participanții au fost împărțiți în trei grupe. Timp de 84 de zile, voluntarii din primul grup au trebuit să efectueze în mod regulat antrenamente de mare intensitate. Au luat și spirulină sub formă de supliment.

Participanții din al doilea grup au făcut mișcare, dar nu au luat suplimentul. Al treilea grup a servit drept control. Subiecții au fost supuși unui examen fizic amănunțit, au furnizat probe de sânge pentru analize și au completat un chestionar de pregătire pentru activitatea fizică.

Rezultatele

La sfârșitul experimentului, s-a constatat că participanții din primul grup au slăbit mai mult decât voluntarii din al doilea și al treilea grup. În plus, exercițiile fizice combinate cu aportul de spirulină au avut un efect pozitiv asupra colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Oamenii de știință explică că suplimentul încetinește absorbția glucozei în stomac datorită fibrelor care se umflă în cavitatea acestuia. Efectul spirulinei se datorează acidului linolenic, care previne acumularea de grăsime în ficat. Următorul obiectiv al oamenilor de știință este să efectueze cercetări similare cu femei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.