Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă incertitudinea în SUA: șeful departamentului care investighează încălcările la alegeri a demisionat

Twitter
alegeri sua casa alba

Directorul filialei pentru infracțiuni electorale din secția de integritate publică a Departamentului de Justiția din SUA, Richard Pilger, care investighează încălcările la alegeri, a demisionat, relatează CNN și NBC News, citând un e-mail de la oficial către colegii săi.

Pilger a decis să plece după ce procurorul general, William Barr, i-a instruit subordonaților să investigheze acuzațiile din partea sediului central al lui Donald Trump cu privire la nereguli în numărarea voturilor. Barr spune că acuzațiile de nereguli sunt credibile și că, dacă ar fi dovedite adevărate, ar putea afecta rezultatul alegerilor din fiecare stat.

Într-o adresă adresată personalului, Pilger a spus că a luat decizia de a demisiona după ce a aflat despre „noua practică și implicațiile acesteia”.

Președintele Donald Trump susține că democrații i-au „furat” victoria, numără buletinele de vot „ilegale”, iar observatorilor republicani nu li s-a permis să controleze procedura. Sediul său a depus o serie de procese contravenționale.

Citeste si: VIDEO - Tulburări puternice în Armenia, după capitularea rușinoasă: Președintele Parlamentului a fost SNOPIT în bătaie

Între timp, echipa de tranziție a rivalului său Joe Biden nu exclude că va da în judecată Administrația Federală a Serviciilor Generale (GSA) din SUA, acuzând această agenție că a întârziat anunțarea rezultatelor alegerilor. Acest lucru a fost anunțat luni de o persoană din anturajul lui Biden, relatează Axios.

Presa anunțase anterior că Biden a obținut suficient sprijin electoral pentru a vorbi despre victoria sa. El a fost deja felicitat de mulți lideri mondiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.