Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă ofensiva în Kiev! Rușii iau măsuri disperate pentru a cuceri capitala: au început să construiască un pod peste un râu / evoluția din teren

bbc.com
razboi tanc ucraina rusia armata

Ofensiva rusă împotriva capitalei ucrainene Kiev continuă la primele ore ale zilei de luni, a anunţat armata Ucrainei, informează dpa. În nordul Kievului, armata rusă a încercat să construiască un pod din pontoane pentru a traversa râul Irpin, a scris Statul Major al armatei ucrainene pe Facebook. De asemenea, a existat o altă tentativă eşuată a ruşilor de a cuceri oraşul Irpin, în imediata vecinătate a Kievului, informează Agerpres.

Agenţia de presă rusă Interfax a informat că trupele ruseşti au avansat dinspre oraşul Herson din sudul Ucrainei spre Mikolaiv.

De asemenea, serviciul pentru comunicaţii de stat al Ucrainei a informat într-o postare pe Telegram că o rachetă a lovit o locuinţă în oraşul ucrainean C ernigov de lângă frontiera cu Belarus.

Detalii are evoluţiilor militare nu au putut fi verificate din surse independente, menţionează dpa.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a raportat că 352 de civili au fost ucişi, printre care 14 copii, de când Rusia şi-a început atacul, joia trecută, la primele ore ale dimineţii. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost răniţi duminică noaptea, potrivit cifrelor ministerului.

Potrivit armatei ucrainene, pierderile Rusiei se cifrează acum la circa 4.500 de militari şi au fost distruse elicoptere, tancuri şi alte vehicule militare ruse.

Rusia a recunoscut că a înregistrat pierderi printre soldaţii săi în timpul luptelor din Ucraina, însă nu a prezentat cifre.

Negocieri de pace urmează să aibă loc luni între Moscova şi Kiev, la frontiera cu Belarus.

Au existat speculaţii că Belarus s-ar putea implica oficial în război, de partea rusă, în condiţiile în care agenţia de presă UNIAN a raportat, citând organizaţia nonguvernamentală Bysol, că paraşutişti belaruşi au primit ordine să aterizeze în Ucraina.

Puterile occidentale au răspuns cu înăsprirea sancţiunilor, iar preşedintele american Joe Biden urmează să discute luni la telefon cu aliaţii şi partenerii săi asupra ultimelor evoluţii ale crizei.

Statul major ucrainean a raportat următoarea evoluție:

„Informații din dimineața zilei de 28 februarie:

1. Direcția Lugansk - situația este stabilă, dar dificilă, inamicul atacă cu artilerie tot ceea ce vede fără înțelegere. Armata este în picioare, totul este sub control.

2. Direcția Zaporozhye – situația este complicată; Forțele armate ale Ucrainei au acoperit Zaporijjea din sud și au distrus una dintre grupările rusești de lângă Melitopol cu Grads, dar inamicul deplasează coloane prin Berdyansk în direcția Mariupol pentru o încercare de a bloca; un atac cu rachete a fost lansat pe aerodromul Zaporozhye.

3. Direcția Mariupol - ocupantul a vrut să înconjoare orașul, nu a funcționat, dar încercările continuă. Există mulți civili răniți și morți, inclusiv copii, în oraș și suburbii; artileria forțelor armate ale Ucrainei funcționează la capacitate maximă. Situația este dificilă, dar controlabilă

4. Direcția Kievului - bătălia pentru Kiev continuă; rușii sunt respinși în suburbii, liniile de apărare sunt aliniate și stau nefolosite, deoarece forța de debarcare promisă din Belarus întârzie. Inamicul încearcă să se regrupeze, dar iese prost. Situația este stabilă.

5. Direcția Donețk - există bătălii infernale în apropiere de Volnovakha și în alte direcții; armata este în picioare. Situația este dificilă, dar sub control.

6. Direcția Kherson - inamicul controlează Kahovka și centrala hidroelectrică Kahovka, dar orașul Herson este deținut de armata ucraineană. Există bătălii în regiune, situația este complicată.

7. Direcția Harkov - inamicul a primit o respingere demnă în timpul încercării de a lua cu asalt Harkovul, armata rusă moare, fiind confuză: li s-au promis flori, dar nu au specificat că se află pe mormânt. Situația este sub control

8. Direcția Sumy - există bătălii în regiune și direct în apropiere de Sumy; orașul a fost și va fi sub steagul albastru-galben.

9. Direcția Cernăuți: există bătălii în regiune, armata rusă se familiarizează cu particularitățile locale; situația e controlată.

10. Direcția Mykolaiv: orașul se află sub controlul forțelor armate ale Ucrainei, au fost efectuate atacuri aeriene asupra orașului, situația este controlată.

11. Direcția Odesa: Forțele Armate ale Ucrainei, polițiștii de frontieră, voluntarii și toți ceilalți se plictisesc în așteptarea debarcării promise, situația este calmă.

Inamicul este demoralizat, cernoziomul este fertilizat. Continuăm să urmărim", transmite armata Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.