Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă războiul între consilierii PNL și Clotilde Armand: Oamenii s-au săturat să trăiască printre gunoaie și șobolani!

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

Consilierii locali PNL ai Primăriei Sectorului 1 continuă criticile la adresa primarului Clotilde Armand.

Astfel, aceștia vor face amendamente la propunerile de HCL privind derularea operațiunilor de control și negocierea contractului cu operatorul de salubritate din sectorul 1.

„Vom propune mandatarea primarului Clotilde Armand să negocieze și să exercite dreptul de control, conform legislației în vigoare și respectând toate prevederile contractuale. Menționăm că nici controlul și nici negocierea nu exclud respectarea obligațiilor contractuale curente sau plata facturilor restante, conform legii”, precizează liberalii într-un comunicat de presă.

Citește și: Clotilde Armand face ședință mare la Sectorul 1: a chemat ministrul și toți șefii instituțiilor din zona de mediu

De asemenea, consilierii PNL vor propune tot în ședința de astăzi a Consiliului Local înființarea formală a grupului tehnic de lucru pentru identificarea soluțiilor în problema gunoaielor pe termen mediu și lung.

„Reamintim că săptămâna trecută, la invitația și prin eforturile PNL, toate instituțiile publice și entitățile implicate în acest scandal s-au așezat la aceeași masă, pentru prima dată după opt luni de zile, și au identificat soluțiile posibile. Salutăm inițiativa doamnei primar de a invita aceleași instituții astăzi, la ședința Consiliului Local (Garda de Mediu, prefectura, ANRSC, ministerul Mediului etc). Ne bucurăm că exemplul nostru, precum și invitația la dialog și cooperare în interesul cetățenilor sunt exemple de bune practici preluate la nivelul administrației locale”, au precizat aceștia.

Referitor la bursele copiilor din Sectorul 1, după solicitarea liberalilor, depusă pe 22 iunie și semnată de toți consilierii, primarul Armand a introdus pe ordinea de zi suplimentară acest subiect.

„Însă, culmea, proiectul de HCL prevede reducerea cuantumului burselor pe majoritatea categoriilor, în unele cazuri chiar la jumătate”, susțin consilierii PNL.

Ei susțin că, de exemplu, în cazul burselor de performanță pentru elevii care au obținut rezultate la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurile organizate de ME- locul I, se propune reducerea de la suma de 1000 de lei la 600 de lei. Aceeași tăiere se constată și pentru alte burse, inclusiv bursele de ajutor social pentru mediul rural, pentru care se propunere reducerea la jumătate.

„Este strigător la cer că economiile la buget se fac fix de la copiii din sectorul 1. De la elevii din mediul rural care nu au licee în localitatea de domiciliu și care își plătesc transport și cazare din acești bani și pentru care 150 de lei chiar pot face diferența. Și de la cei eminenți, premiați la olimpiade, pe care ar trebui să îi încurajăm și stimulăm. Până la urmă, cele mai bune performanțe trebuie să fie premiate pe măsura muncii.  Meritocrația rămâne cel mai important criteriu în diferențierea burselor pentru copiii cu rezultate bune, tocmai pentru a îi încuraja și stimula”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

VIDEO Dan Barna o laudă pe Clotilde Armand, care a lăsat Sectorul 1 în gunoaie și șobolani: 'Asta ar trebui să facă orice primar al României'

Este complet ilegal modificarea cuantumul în timpul anului școlar, de la un semestru la altul. Copiii au primit în primul semestru o anumită sumă de bani și se trezesc, în al doilea semestru, cu suma redusă doar pentru că primarul s-a decis să facă economii fix pe spinarea copiilor din sectorul 1.

„Lucrurile sunt simple pe ambele subiecte. Pe tema operatorului de salubritate, dacă amendamentele PNL vor fi votate, primarul va putea să deruleze orice operațiuni de control și orice negociere, cu respectarea tuturor legilor în vigoare, a contractului și cu toată răspunderea asumată. O mandatăm să rezolve problema, pentru că cetățenii sectorului 1 s-au săturat să trăiască de luni de zile printre mormane de gunoaie și șobolani. La burse vom propune clar și fără echivoc păstrarea cuantumului și nu vom vota propunerea primarului, care taie bani inclusiv de la copiii nevoiași și de la cei cu rezultate deosebite. Haosul trebuie să înceteze, oamenii au nevoie rapid de soluții, iar economiile la bugetul local trebuie să se facă din altă parte, nu pe seama copiilor din sectorul 1”, a mai spus Sebastian Burduja.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.