Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă revolta în PSD: Un baron local a trecut peste Liviu Dragnea şi şi-a depus candidatura/VIDEO

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu şi-a depus joi la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) candidatura ca independent pentru un post de deputat, după ce a fost exclus de pe listele PSD în urma unei condamnări de 4 luni de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor nefiind însă definitivă. Acesta a declarat, după depunerea candidaturii, care a avut loc cu puţin timp înainte de expirarea termenului, că decizia de a merge ca independent a fost susţinută de colegii săi de partid, primari şi preşedinţi de organizaţii locale, după ce conducerea centrală a formaţiunii a refuzat să revină asupra listelor iniţiale de candidaţi stabilite de la nivel judeţean şi modificate ulterior de Comitetul Executiv Naţional.

Citește și: Klaus Iohannis, 'bombardat' de unde nu se aştepta: 'Îşi riscă legitimitatea'

Călinoiu a menţionat că primul său obiectiv ca şi parlamentar va fi atragerea de fonduri pentru realizarea drumului expres care ar urma să lege Oltenia de Ardeal. "Nu a fost pur şi simplu o pornire a mea, ci o susţinere a colegilor mei, o parte fiind aici lângă mine. Suntem într-o situaţie dificilă, (...) vom fi constructivi şi vom avea o campanie eficientă încât ce este important pentru noi, Gorj, gorjenii şi priorităţile noastre legate de continuarea proiectelor începute şi altele noi este visul primarilor şi al fiecărui gorjean. Primul meu proiect este legat de drumul expres ce trebuie să lege Oltenia de Ardeal, asta este prioritatea noastră", a spus Călinoiu.

Citeşte şi: Lia Olguța Vasilescu: 'Știți care sunt asemănările și deosebirile dintre noi doi, herr Johannis?'

În forma iniţială a listelor, la Senat primul loc era ocupat de Ion Călinoiu, iar la Camera Deputaţilor de Victor Ponta, urmat de primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea şi fostul prefect al judeţului, Alin Văcaru. După trimiterea acestora la Bucureşti, conducerea centrală a modificat respectivele tabele, excluzându-l pe Călinoiu din cauza condamnării primite şi pe primarul Ion Ciocea, înlocuindu-l cu locul 5 de pe lista de la Cameră, deputatul Mihai Weber. Primarii şi preşedinţii de organizaţii locale au contestat listele aprobate de CExN, cerându-i lui Liviu Dragnea să revină asupra lor şi să se respecte ordinea votată de către Comitetul Executiv Judeţean. În acest sens, joi, o delegaţie a primarilor PSD s-a deplasat la Bucureşti pentru a discuta cu preşedintele partidului, aceştia nereuşind însă să îl vadă pe Liviu Dragnea, fiind primiţi de către secretarul executiv al formaţiunii. În timp ce erau la Bucureşti, aceştia au aflat însă că reprezentanţii PSD Gorj depuseseră deja listele cu candidaţi.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Întrebat dacă în această situaţie se simte trădat, Ion Călinoiu a afirmat că niciodată nu a trădat şi nici nu se simte astfel. Totodată, el a precizat că a fost nevoit să demisioneze din PSD, însă nu va face anticampanie partidului. "Niciodată nu am trădat şi nu mă simt trădat, ştiu să lupt. (...) Relaţia mea cu Florin Cârciumaru va rămâne la fel ca până acum. Codrin Ştefănescu nu a fost informat, Liviu Dragnea a spus-o în direct că în ultimul moment este o problemă la Gorj, referitor la dosarul meu penal pe care l-am avut ca urmare a acţiunii ANI pentru fals pentru nedeclararea a 600 de lei în 2013 şi a circa 800 de lei în 2014, le-am uitat efectiv, ţineţi cont de ce înseamnă 600 de lei şi 800 de lei la venitul anual care nu a fost decât din salariu. (...) Am reuşit să strâng 6.296 de semnături, am stat ca să nu refuz nicio persoană care mi-a spus că vine să îmi aducă semnături. Altfel, aveam deja 3.000 de semnături de la ora 18,00. Am fost nevoit să demisionez, dar nu voi face anticampanie partidului", a mai spus Ion Călinoiu.

Citește și: Controverse mari în alegerile de peste Prut: Ce comunitate susţine candidata dreptei

La ora 23,50, la sediul BEJ Gorj şi-a depus candidatura ca independent la Senat şi primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, acesta reuşind să strângă aproximativ 4.000 de semnături. Atât el, cât şi Ion Călinoiu au fost susţinuţi de unii dintre primarii cu cele mai bune scoruri din judeţ obţinute la alegerile locale. Reprezentanţii PSD Gorj au depus, joi, la sediul Biroului Electoral Judeţean listele pentru alegerile parlamentare, candidaţii propuşi fiind cei stabiliţi marţi de Comitetul Executiv Naţional şi nu cei votaţi în Comitetul Executiv Judeţean. La Senat, lista este deschisă de preşedintele PSD Gorj şi primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Victor Ponta, urmat de deputatul Mihai Weber şi de fostul prefect al judeţului Alin Văcaru, anunţă Agerpres.

Citește și: Scene horror într-un spital: Bătaia care a îngrozit tot internetul / VIDEO

Pentru că au fost scoşi de pe listă de conducerea centrală, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dar şi unul dintre primarii cu cele mai mari procente la alegerile locale, au demisionat din PSD şi vor candida ca independenţi. Primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea, i-a transmis un mesaj lui Liviu Dragnea, fiind supărat că îşi va pierde mandatul de primar. „Domnul Dragnea.. ştiţi cum e.. orice se plăteşte. Sigur îi va veni rândul şi dumnealui când o să aibă o zi neagră cum am avut-o noi”, a spus Ion Ciocea, candidat independent pentru Senat, conform Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.