Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Continuă scandalul la Bălți, în Republica Moldova, se cere excluderea altui candidat din cursa electorală

wikipedia.org
balti moldova

Candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” pentru fotoliul de primar al mun.Bălți, Nicolae Chirilciuc, cere anularea înregistrării lui Nicolai Grigorișin în calitate de concurent electoral. O plângere în acest sens a fost expediată în adresa Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Bălți, conform deschide.md

Potrivit lui Chirilciuc, în cadrul unei intervenții live pe Facebook cu alegătorii, Grigorișin a vorbit și despre pregătirile „capitalei de nord” de sărbătorile de iarnă, despre instalarea pomului de crăciun și organizarea altor activități de divertisment și acțiuni ce urmează să fie întreprinse de autorități. În acest sens, susține Chirilciuc, contracandidatul său a încălcat mai multe prevederi din Codul electoral când a vorbit despre acțiuni de administrare a orașului în perioada când, oficial, ar urma să fie suspendat din funcție din cauza participării în scrutinul local.

În mod special, susține Chirilciuc, Grigorișin a purtat discuții cu agenții economici care urmează să instaleze pomul de crăciun, dar și a mers la o adresa unde ar fi avut loc o tentativă de instalare ilegală a unui gard. Potrivit reprezentantului „Patrioților Moldovei”, Grigorișin nu avea dreptul să participe la astfel de acțiuni, neavând, la moment, nicio funcție în cadrul Primăriei Bălți.

Acesta susține că, în realitate, Grigorișin nu și-ar fi suspendat activitatea de viceprimar și primar interimar, iar acest lucru duce la excludere din scrutin.

Amintim că anterior, în urma unei plângeri depuse de Grigorișin, din cursa pentru funcția de primar de Bălți a fost exclusă candidata Partidului „ȘOR”, Marian Tauber. Grigorișin a acuzat-o atunci de utilizarea mijloacelor financiare nedeclarate în campania electorală.

Potrivit unei decizii a Comisiei Electorale Centrale, după excluderea Marinei Tauber, în turul II al alegerilor din Bălți ar urma să lupte Grigorișin și următorul candidat care a obținut cel mai mare număr de voturi. Această poziție i-a revenit reprezentantului PAS, Boris Marcoci, însă el a refuzat să candideze. Ulterior, refuzul de a candida a fost prezentat și de socialistul Alexandr Nesterovschi.

În consecință, în turul II urmează să participe candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul I).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.