Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contractele futures pentru bondurile UE ar putea fi lansate în 2022

uniunea-europeana

Contractele futures pentru bondurile UE ar putea fi lansate anul viitor de Eurex (bursa futures şi opţiuni, deţinută de Deutsche Borse), care în prezent evaluează fezabilitatea unei astfel de decizii, a declarat pentru Reuters Lee Bartholomew, şeful cercetării pentru produsele financiare derivate din cadrul Eurex, potrivit agerpres.ro.

Piaţa pentru datoria comună a UE a fost transformată în ultimul an, după ce blocul comunitar a lansat un program fiscal fără precedent pentru a sprijini economiile statelor membre în perioada pandemiei. UE a vândut bonduri de peste 140 miliarde de euro, din care mai mult de 50 de miliarde de euro au mers la Fondul de redresare şi 90 de miliarde de euro la instrumentul SURE.

În condiţiile în care volumele tranzacţiilor UE au crescut semnificativ, suplimentarea tranzacţiilor futures va dezvolta şi mai mult piaţa.

Discuţiile privind contractele futures au început după ce UE a prezentat în vară foaia de parcurs privind planurile de finanţare, a explicat Lee Bartholomew.

Dealerii primari, care gestionează tranzacţionarea valorilor mobiliare, au fost abordaţi de investitorii interesaţi de dezvoltarea pieţei secundare.

"Cred că aceste conversaţii sunt în mare parte pozitive", a apreciat oficialul Eurex.

Eurex oferă contracte futures pentru bondurile guvernamentale germane, italiene, franceze şi spaniole. Alături de BrokerTec de la CME Group, Eurex facilitează şi tranzacţiile de tip repo în bonduri UE.

Dacă discuţiile progresează şi concluziile coincid cu cele ale Comisiei Europene, un contract futures ar putea fi lansat anul viitor, când UE ar urma să emită suficiente bonduri pentru piaţa secundară, susţine Bartholomew.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.