Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contradicții între Guvern și Klaus Iohannis, pe o temă de interes național

blackbirdesolutions.com
negocieri

Între Guvern și Klaus Iohannis relațiile politice sunt glaciale, dar, mai nou, se pare că nu se comunică nici la nivel oficial, pe teme de interes național. În timp ce Guvernul arată că România va fi pregătită să treacă la moneda euro la finalul acestui ciclu de guvernare, președintele Klaus Iohannis susține că această trecere nu se va realiza prea curând.

Citește și: SURSE - Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției: Dragnea merge pe gheață subțire

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că România intenționează să treacă la moneda euro imediat după finalizarea acestui ciclu de guvernare.

„După ce vom finaliza acest ciclu de guvernare, vom intra pe moneda euro. Am pornit în decembrie 2016 cu un salariu minim de 205 euro și am ajuns la 251”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la reuniunea Consiliului European, că aderarea României la zona euro nu va avea loc prea curând, deoarece pe plan intern "lucrurile se mișcă încet".

"Trebuie să facem diferența între rezultatele concrete pe care le avem acum și care se lasă așteptate. Nu suntem într-o perioadă în care intrarea în zona euro e eminentă. Nu se va realiza foarte curând pentru că lucrurile se mișcă încet la noi", a declarat Klaus Iohannis, înainte să participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Șeful statului a mai spus că la întâlnirea de lucru de joi cu membrii Euro Summit le va spune oficialilor europeni că România dorește să intre în zona euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.