Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensiva din Ucraina se anunță lungă și sângeroasă. General american: 'Războiul pe hârtie și războiul real sunt diferite'

EFE
Mark Milley Joe Biden

Generalul american Mark Milley a declarat despre contraofensiva din Ucraina că va fi lungă și sângeroasă, potrivit BBC. Generalul Mark Milley a declarat că nu este surprins de faptul că progresul a fost mai lent decât se prevăzuse, dar a adăugat că Ucraina „avansează în mod constant”.

„Merge un pic mai încet, dar asta face parte din natura războiului”, a spus el.

Acest lucru vine în timp ce Volodimir Zelenski a acuzat „unii” parteneri occidentali că au întârziat pregătirea promisă pentru piloții ucraineni.

Mai multe țări occidentale s-au angajat să antreneze piloții Kievului pe avioane de luptă F-16 fabricate în SUA, dar președintele ucrainean a declarat că unii aliați „au întârziat” cu privire la această promisiune.

Președintele Zelenski a recunoscut anterior că ofensiva ucraineană a progresat lent.

Vineri, generalul Milley, șeful Statului Major Întrunit, a declarat în fața unei audiențe la Clubul Național de Presă din Washington că contraofensiva „avansează constant, își croiește în mod deliberat drum prin câmpuri minate foarte dificile... 500 de metri pe zi, 1.000 de metri pe zi, 2.000 de metri pe zi, genul acesta de lucruri”.

El a adăugat că nu a fost surprins de faptul că progresul a fost mai lent decât se aștepta. „Războiul pe hârtie și războiul real sunt diferite. În războiul real, mor oameni adevărați”, a spus el.

„Oameni reali sunt pe acele linii de front și oameni reali sunt în acele vehicule. Corpuri reale sunt sfâșiate de explozibili puternici. Ceea ce am spus eu a fost că va dura șase, opt, zece săptămâni, va fi foarte dificil. Va fi foarte lung și va fi foarte, foarte sângeros. Și nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii în legătură cu toate acestea”.

Soldații ucraineni „asaltează prin câmpuri minate și în tranșee”, a spus el, adăugând că „aceasta este literalmente o luptă pentru viața lor”.

El a spus că SUA oferă Ucrainei „cât de mult ajutor este posibil din punct de vedere uman”.

Generalul Milley este principalul consilier militar al președintelui, al secretarului apărării și al Consiliului Național de Securitate.

Între timp, comandantul militar-șef al armatei ucrainene, Valery Zaluzhny, a declarat că contraofensiva a fost împiedicată de lipsa unei puteri de foc adecvate.

Într-un interviu pentru Washington Post publicat vineri, el a declarat că a fost frustrat de livrările lente de arme promise de Occident, de la avioane de luptă moderne la muniție de artilerie.

„Nu am nevoie de 120 de avioane. Nu am de gând să ameninț întreaga lume. Un număr foarte limitat ar fi suficient”, a declarat el.

Separat, se pare că șeful Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns, ar fi efectuat luna trecută o vizită neanunțată în Ucraina, unde s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu oficiali ai serviciilor secrete ucrainene.

Directorul CIA ar fi discutat despre contraofensiva Ucrainei împotriva forțelor rusești, precum și despre reafirmarea angajamentului SUA în ceea ce privește schimbul de informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.