Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contraofensivă puternică a Statului Islamic în Siria: ISIS a recucerit un oraș crucial

teroristi jihadisti statul islamic

Statul Islamic a recucerit luni încă un oraş din Siria, informează Reuters. Luptătorii jihadişti au redobândit controlul asupra întregii localităţi Albu Kamal (Bukamal), pe care miliţiile susţinute de Iran o eliberaseră de câteva zile, au anunţat surse din rândul localnicilor, lideri tribali şi organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit relatărilor, gruparea şiită Hezbollah din Siria a fost luată prin surprindere de o contraofensivă a Statului Islamic, care a aruncat în luptă atentatori sinucigaşi şi a lansat rachete asupra oraşului, care este un nod important de aprovizionare şi comunicaţii între Siria şi Irak.

Citește și: DEZASTRU în Iran și Irak, Zeci de morți în urma seismului devastator

Avioane militare, probabil ruseşti, care susţin trupele guvernamentale siriene, şi-au intensificat duminică bombardamentele la Albu Kamal şi la periferie, anunță Agerpres.

Joi, armata siriană îşi proclamase victoria împotriva Statului Islamic. De vineri, în Albu Kamal şi în împrejurimi, luptele s-au soldat cu moartea a cel puţin 50 de civili, mai ales femei şi copii, estimează OSDO. Ca reacţie la revenirea islamiştilor ascunşi în tuneluri săpate sub oraş, Hezbollah a bombardat în timpul retragerii câteva sate, unde sute de familii se refugiaseră din Albu Kamal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.