Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Contre în PNL - Trăilă, după ce Pavel Popescu a amenințat firmele din țările care nu ne vor în Schengen: S-a sancționat singur

PNL
PNL sigla

Deputatul Cristina Trăilă (PNL) a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre afirmaţiile liberalului Pavel Popescu privind Schengen şi sancţionarea firmelor străine, că la un anumit nivel, oamenii ar trebui să se limiteze în a face declaraţii de felul acesta. Ea a arătat despre colegul ei că se sancţionează singur printr-o astfel de abordare deloc de apreciat într-un moment când România este în primul rând într-o negociere foarte importantă şi astfel de afirmaţii nu îşi au locul sub nicio formă, notează news.ro.

Cristina Trăilă a afirmat că nu este de acord absolut deloc cu afirmaţiile lui Pavel Popescu, care declarase că în cazul în care ţara noastră nu intră în Schengen, îşi va dedica „ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România.

„Nici nu aş vrea să comentez, la un anumit nivel, oamenii ar trebui să se limiteze în a face declaraţii de felul acesta. Cred că se sancţionează singur printr-o astfel de abordare deloc de apreciat într-un moment când România este în primul rând într-o negociere foarte importantă şi astfel de afirmaţii nu îşi au locul sub nicio formă”, a spus ea.

Trăilă a continuat. „Cu atât mai mutl cu cât acele companii la care face referire domnul Popescu sunt contribuabili la statul român, amgajează cetăţeni români şi din acele taxe şi impozite se plătesc şi pensiile”.

Deputatul PNL a menţionat că în acest moment, după ridicarea MCV, cu siguranţă şansele sunt mai mari pentru ca România să fie acceptată în Schengen, pentru că în primul rând condiţionalitatea exprimată de Olanda lunile trecute a fost ridicarea acestui MCV.

„Este un pic surprinzător că Austria s-a manifestat în acest fel şi într-un moment apropiat al deciziei, eu sunt convinsă că ministrul Bode şi-a făcut tema tehnic, aşa cum ministrul Predoiu şi-a făcut treaba lui pe justiţie, ministrul Bode are sarcina pe chestiunea tehnică a frontierei. Mai este important rolul extern, al ministrului de Externe, al ambasadorilor, să nu uităm componenta externă care este prezentă mereu acolo şi eu cred că aceste oduă săptămâni ar trebui să fie două săptămâni pentru toţi reprezentanţii statului român, în ansamblu, şi mă refer la toate instituţiile, pentru că repet, nu este un obiectiv mai important de ţară şi de aceea există această coaliţie şi ne înţelegem”, a mai spus Cristina Trăilă.

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat că refuză să ia în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului sau scenariul amânării până la un alt moment „potrivit”, în contextul în care două ţări se opun în prezent aderării şi anume Olanda şi Austria.

Liberalul a adăugat că, în cazul în care ţara noastră nu intră în Schengen, îşi va dedica „ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”.

„Refuz să iau în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment «potrivit». Două ţări se opun momentan: Olanda şi Austria. Cu menţiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi şi mai mult clubul celor două ţări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc şi cocaină columbiană. Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situaţia aceasta. Dar dacă (Doamne fereşte) România nu intră în Schengen până la sfârşitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”, a scris Pavel Popescu, duminică pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.