Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale ANPC în chioșcurile din școli și licee: aproape JUMĂTATE de tonă de produse nesănătoase, confiscate

ANPC

Peste 405 kilograme de produse nesănătoase, respectiv prăjituri, bomboane, acadele sau chipsuri, dar și 627 litri de sucuri și băuturi răcoritoare au fost confiscate de inspectorii ANPC, în urma mai multor controale făcute la chioșcurile și cantinele școlilor și liceelor din București, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Mircea Beuran, primele DECLARAȚII la Tribunalul București, unde a CONTESTAT arestul la domiciliu

Având în vedere Parteneriatul încheiat în data de 11 februarie 2020 între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), care are ca principal obiectiv verificarea modului de aplicare a legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar, comisarii din cadrul CRPC București-Ilfov au controlat 32 societăți comerciale, anunță ANPC într-un comunicat.

Verificările ai vizat modul în care se respectă prevederile legale la comercializarea produselor alimentare în chioșcurile și cantinele din incinta școlilor și liceelor din București.

Ca urmare a deficientelor constatate s-au aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și trei avertismente, conform comunicatului ANPC.

„Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kilograme de produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5.587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahăr ridicat, în valoare de 5.016 lei”, menționează sursa citată.

În acest context, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat că „verificările au pornit de la premisa importanței educării micilor consumatori cu privire la un stil de viață sănătos. Ne dorim ca viitoarele generații de consumatori de servicii și produse să-și formeze de timpuriu un comportament alimentar sănătos, si totodată, să fie pe deplin informați cu privire la caracteristicile produselor pe care le consumă.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.