Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controale de PROPORŢII şi PESTE 7.500 de amenzi pentru şoferi în doar o săptămână

www.digi24.ro
poliție, polițiști, circulație

Poliţiştii au verificat, pe parcursul săptămânii trecute, peste 20.000 de autovehicule şi au aplicat peste 7.500 de amenzi, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor de circulaţie de către şoferii maşinilor destinate atât transportului public de persoane, cât şi celui de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 7.543 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.467 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 5.076 celor care efectuau transport de marfă, precizează marţi IGPR, într-un comunicat remis AGERPRES.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 342 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şapte pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 699 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 28 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi opt pentru utilizarea incorectă a acestuia. Totodată, le-au mai fost aplicate 21 de sancţiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 138 pentru defecţiuni tehnice, 50 pentru depăşirea masei totale maxime autorizate a vehiculului, 182 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 105 referitor la lipsa unor documente ale vehiculului şi 43 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse şi 14 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecţiuni tehnice.

Citeşte şi: Boureanu, UMILINȚA SUPREMĂ la ÎNCHISOARE! Prin ce TESTE va trece fostul politician

Transportatorilor de mărfuri, poliţiştii le-au aplicat 652 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 1.292 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 161 pentru funcţionarea necorespunzătoare a aparatului tahograf şi 37 pentru intervenţii neautorizate asupra acestora şi 108 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă. De asemenea, 385 de sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 35 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone, 52 pentru depăşirea limitei maxime admise a greutăţii în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare 12,5 tone şi 48 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.

Alte 364 de sancţiuni le-au fost date transportatorilor de mărfuri pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 194 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 29 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport şi 9 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Citeşte şi: Statistici ALARMANTE: Peste 1.800 de medici au cerut anul trecut avize pentru A PLECA din ţară

În 37 de cazuri în care transportul se desfăşura ilegal (lipsa documentelor de autorizare), poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.

Potrivit comunicatului, Poliţia Română a desfăşurat acţiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi de mărfuri. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale UE, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la nouă locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Citeşte şi: Statistici ALARMANTE: Peste 1.800 de medici au cerut anul trecut avize pentru A PLECA din ţară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.