Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversă în jurul unui serial despre viaţa unor elevi de liceu, difuzat în timpul Ramadanului

metro.co.uk
ramadan

Ministrul tunisian al educaţiei a criticat vineri în mod vehement un serial difuzat în timpul Ramadanului, acuzându-l că pătează imaginea şcolii tunisiene, informează vineri AFP.

Controversa a izbucnit după difuzarea, joi seară, pe postul privat El Hiwar Ettounsi, a primului episod din serialul "Fallujah", numit după oraşul irakian devenit simbol al rezistenţei în lumea arabă pentru că a fost un bastion al rebelilor sunniţi ostili prezenţei militare americane după invazia din 2003.

Realizat de tunisianca Saoussen Jemni, serialul urmăreşte viaţa de zi cu zi a unui grup de elevi de liceu, comportamentul lor faţă de profesori şi relaţia dificilă a unora dintre ei cu părinţii lor.

Într-o scenă, o nouă profesoară, după ce a fost agresată de elevi în clasă, descoperă, la plecarea din şcoală, că pe maşina ei fuseseră scrise cuvintele "Bine ai venit la Fallujah". Într-o alta, un traficant distribuie pastile de ecstasy elevilor în curtea şcolii, care le vând apoi colegilor.

Ministrul educaţiei, Mohamed Ali Boughdiri, a calificat serialul drept o "mascaradă" într-o declaraţie pentru un post de radio local, precizând că a alertat-o pe şefa guvernului, Najla Bouden.

"Vom lua toate măsurile necesare pentru a pune capăt acestei mascarade care a jignit familiile" şi care "dăunează întregului sistem educaţional şi afectează considerabil imaginea şcolii tunisiene", a precizat el.

Doi avocaţi, Saber Ben Ammar şi Hssan Ezzedine Diab, au intentat proces la tribunalul de primă instanţă din Tunis, cerând oprirea imediată a serialului.

Federaţia învăţământului secundar, un sindicat puternic, a criticat vehement serialul pentru "subminarea gravă a profesorilor" şi a cerut Ministerului Educaţiei să investigheze "circumstanţele care au permis ca acesta să fie filmat de un post privat într-o şcoală publică".

Secretarul general al acestui sindicat, Lassaad Yaacoubi, a declarat că Ministerul Educaţiei a aprobat filmarea în schimbul donării instituţiei de către postul de televiziune a "unor piese de mobilier" folosite în timpul producţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.