Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversaţii procurori Man şi Ardelean (ex-DNA Oradea), aduşi cu mandat la ÎCCJ

man ardelean

Procurorii Ciprian Man şi Cristian Ardelean au fost duşi, joi, 6 iunie, cu mandat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiaţi în dosarul lui Vasile Constantin Popa, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au precizat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO. Potrivit surselor, cei doi procurori au fost citaţi şi nu s-au prezentat la audiere, motiv pentru care a fost emis un mandat de aducere.

Procurorii Ciprian Man, fost procuror-şef DNA Oradea, şi Cristian Ardelean au fost revocaţi din parchetul anticorupţie de procurorul-şef interimar Nistor Călin în luna ianuarie a acestui an. Cei doi procurori s-au întors la Parchetul Tribunalului Bihor. Această decizie a venit la puţin timp după scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea. Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare primită de la o sursă anonimă, în care cinci procurori ai DNA Oradea vorbeau despre completurile de judecată favorabile şi despre posibilitatea de a-i linişti pe judecătorii ostili prin demararea unor anchete penale.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în decembrie 2014, în stare de arest preventiv, a lui Vasile Constantin Popa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor la data faptelor, acuzat de mai multe fapte de corupție. Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de luare de mită, șantaj, instigare la efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, abuz în serviciu (3 infracțiuni), distrugere de înscrisuri (3 infracțiuni), favorizarea făptuitorului (3 infracțiuni), trafic de influență.

Popa a fost condamnat în 2018 la 3 ani de închisoare de Curtea de Apel Timişoara, care l-a găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Fostul prim-procuror a fost achitat pentru restul faptelor. Apelul în acest dosar se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar joi, 6 iunie, a avut loc al 13-lea termen în dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.