Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul candidat al lui Biden la Controller anti-cripto se retrage

twitter
casa alba

Biroul Controlorului Monedei din SUA va funcționa cu un Controlor interimar pentru o perioadă mai lungă de timp, după ce nominalizata președintelui Biden, Saule Omarova, și-a retras candidatura din procesul de confirmare.

Ca răspuns la retragerea lui Omarova, președintele Biden a spus pe 7 decembrie: „Saule a fost supus unor atacuri personale nepotrivite, care au fost cu mult peste măsură”.

Controlorul monedei supraveghează reglementarea băncilor chartered din întreaga țară. Părțile interesate din criptomonede au văzut-o pe Omarova ca fiind o alegere proastă pentru controlor din cauza sentimentelor sale anti-cripto , conform cointelegraph.com

Omarova a adresat întrebări aprinse din partea unor senatori republicani și democrați din Comisia pentru afaceri bancare, locuințe și urbane în cadrul audierilor despre opiniile ei cu privire la reglementarea sectorului bancar privat și a criptomonedei .

Unii republicani, cum ar fi senatorul John Kennedy, s-au concentrat asupra educației lui Omarova în Uniunea Sovietică.

Pe 18 noiembrie, în audierile Senatului, senatorul republican Cynthia Lummis a chestionat- o pe Omarova cu privire la poziția ei în ceea ce privește criptomoneda și stablecoins. Omarova și-a exprimat îngrijorarea că, în cele din urmă, companiile private de tehnologie care implementează infrastructura stablecoin ar pune interesele private bazate pe profit deasupra nevoii publice de open banking.

Întrebată dacă crede că moneda fiat emisă de guvern este superioară comerțului privat, Omarova a răspuns:

„Îmi fac griji că permitem inovației private să submineze o mulțime de politici publice importante pe care trebuie să le urmărim.”

Omarova a urmat cursurile Universității de Stat din Moscova din Moscova, Rusia, cu ajutorul Bursei academice personale VI Lenin, unde ar fi scris o teză despre Karl Marx . Teza a fost prezentată pe CV-ul lui Omarova în aprilie 2017. Senatorului republican Pat Toomey i s-a spus că teza a fost ștearsă și, prin urmare, nu a putut fi produsă.

Senatorul republican Mike Crapo a provocat-o pe Omarova să-și explice poziția cu privire la băncile autorizate la nivel federal în ceea ce privește schimbările climatice. Ea pledează pentru ca sistemul bancar să aibă puterea de a scoate din afaceri industriile care contribuie la schimbările climatice, pe care ea le-a numit „industrii suboptimale din punct de vedere social”, împiedicându-le să acceseze împrumuturi bancare.

Poziția ei spune că „modul în care scăpăm de acești finanțatori de carbon este să-i înfometăm de sursa lor de capital”.

În lumina retragerii lui Omarova, președintele Biden va trebui să nominalizeze un alt candidat la funcția de controlor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.