Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul deputat olandez Geert Wilders refuză să se prezinte la proces

Deputatul olandez anti-islam Geert Wilders, acuzat de incitare la ură după ce a promis "mai puţini marocani" în ţara sa, a anunţat vineri că nu se prezintă în faţa judecătorilor la deschiderea procesului său, pe care l-a descris ca fiind o "parodie", relatează AFP, potrivit agerpres.

"Este dreptul meu şi datoria mea ca politician să vorbesc despre problemele ţării noastre", a declarat el într-un comunicat, repetând că procesul său este "politic".

Citeşte şi: Malta interzice alimentarea unei nave de război ruseşti

Procesul urmează să înceapă luni şi se referă la afirmaţiile făcute de Wilders după alegerile municipale din martie 2014 la Haga, când Wilders şi-a întrebat susţinătorii dacă vor "mai mulţi sau mai puţini marocani în oraşul (lor) şi în Olanda".

În faţa unei mulţimi scandând "Mai puţini! Mai puţini! Mai puţini", politicianul a răspuns cu un zâmbet: "ne vom ocupa de aceasta".

Acesta este al doilea proces pentru Geert Wilders, care a fost achitat în 2011 la finalul unui proces similar.

Citeşte şi: Înainte să plece de la Casa Albă, Obama a scurtat pedepsele pentru aproape 100 de deţinuţi

"Este un proces politic la care refuz să cooperez", a adăugat deputatul controversat, care va fi reprezentat de avocatul său Geert-Jan Knoops.

"Este o parodie de justiţie", a adăugat el, precizând că "43% dintre olandezi vor mai puţini marocani". "Nu pentru că îi dispreţuiesc pe toţi marocanii sau vor ca ei să părăsească ţara, ci pentru că sunt sătui de neplăcerile şi teroarea provocate de atât de mulţi marocani", a asigurat el.

Citeşte şi: UPDATE: Căutările presupusului avion prăbuşit în mare au fost SUSPENDATE

"Dacă simplul fapt de a discuta despre acest lucru riscă să fie pedepsit, aceasta înseamnă că Olanda nu mai este o democraţie liberă, ci o dictatură", a mai spus Wilders. Totodată, el a acuzat justiţia de "standarde duble" deoarece alţi politicieni nu au fost judecaţi după ce au exprimat opinii categorice asupra olandezilor având origini străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.