Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Controversatul procuror care a trimis în judecată lotul PSD Arad, propulsat în funcţia de adjunct la DNA

pressalert.ro
codrin gavra

Secţia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 14 aprilie, propunerea de delegare în funcția de procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție procurorui Codrin Gavra.

Procuror la DNA Timişoara, postură din care a trimis recent în judecată mai mulţi parlamentari PSD din Arad şi Caraş-Severin, Gavra a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe anchete controversate.

Codrin Gavra a ajuns în anul 2015 ca procuror la structura teritorială a DNA, înainte lucrând la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. La DNA Timişoara, Gavra s-a remarcat prin clasarea unor dosare care îl vizau pe primarul Nicolae Robu. Procurorul mai are însă deschis un dosar în care Robu este suspect, dosar care vizează izolarea termică a blocurilor din oraş.

Când lucra la Arad, Gavra nu a reuşit să demonstreze o şpagă care a făcut titluri în marile publicaţii din toată lumea. După concertul din 16 mai 2010, de la București, cele 30 de camioane și autocare ale trupei AC/DC care transportau echipamentele rockerilor ajunse în Vama Nădlac nu au putut ieși din țară până nu au dat 2000 de euro șpagă. Imediat ce a ajuns la Paris, staff-ul a denunțat șpaga, dar dosarul a fost închis din lipsă de probe. Procurorul de caz de la acel moment, Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat în 2010 că "s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru că nu s-a putut proba".

Cel mai important dosar al lui Gavra rămâne cel pe care l-a trimis zilele trecute în judecată şi care se pare că îi va aduce şi promovarea la Bucureşti. Deputații PSD Dorel Căprar, Florin Tripa şi Luminiţa Jivan, precum și senatorul social-democrat Ioan Chisăliţă, împreună cu mai mulţi şefi de la DRDP Timişoara au fost trimişi, în judecată în dosarul presupuselor şpăgi luate pentru PSD Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.