Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONTROVERSE la licitaţia pentru revista Sectorului 1. Printre beneficiarii milioanelor de euro - apropiaţi ai lui Adrian Thiess

licitatie electronica

Licitația de milioane de euro pentru revista Primăriei Sectorului 1 a fost câștigată de asocierea a două companii care, pe hârtie, au în total patru angajați, potrivit informațiilor HotNews.ro. Aceste firme au fost alese în defavoarea altor asocieri ce includeau entități media puternice și cu experiență, precum Monitorul Oficial și grupurile Ringier România și Burda România. Participanții au 10 zile pentru a formulă contestații. Cel puțin una dintre cele două firme din asocierea câștigătoare este operată de persoane care au lucrat cu Adrian Thiess, om de afaceri asociat de-a lungul timpului cu mai multe forțe politice, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei și fondator al ziarului "Puterea".

Citeşte şi: Aviz şoferilor RECALCITRANŢI! Modificări semnificative şi sancţiuni SEVERE pentru ŞICANELE în trafic

Potrivit unei notificări transmise participanților de către primăria condusă de Daniel Tudorache (PSD) și consultate de HotNews.ro, până la soluționarea eventualelor contestații ofertantul care a fost declarat câștigător este asocierea dintre companiile SC Romprint Fusion SRL și SC Cross Media Premium SRL, cu valoarea totală (fără TVA) de circa 9,4 milioane lei.

"Mi se pare stupefiant că un consorțiu cu patru angajați și fără o experiență dovedită în media să câștige în față unei companii care face ziare și reviste de peste 20 de ani în România și care are peste 400 de angajați specializați în media, o companie care, în plus, avea o alianța cu Monitorul Oficial, companie de încredere a statului, cu un istoric dovedit că poate să livreze o asemenea revista la o calitate corespunzătoare. Dacă numai prețul este criteriul și restul cerințelor tehnice nu sunt verificate și probate, orice bunicuță care vine la licitație și spune că face această lucrare cu 100 de lei poate să câștige licitația. Noi vom contesta rezultatul licitației.", a declarat pentru Hotnews directorul general al Ringier România, Mihnea Vasiliu.

Alegerea câștigătorului a venit înainte să expire termenul pentru evaluarea ofertei. Dată limită inițială fusese stabilită pentru 20 octombrie, dar termenul a fost prelungit, întâi, până la 9 noiembrie, iar apoi până la 15 decembrie. Participanții au fost informați, însă, zilele acestea în legătură cu ofertantul câştigător.

Citeşte şi: Inspectorii Guvernului scot la iveală nereguli MAJORE la Romgaz: sporuri nejustificate şi deconturi pe vacanţe exotice

Primăria Sectorului 1 a declanșat în septembrie o licitiatie cu un buget de circa 2,7 milioane de euro (12,7 milioane RON) pentru desemnarea furnizorului unic care să se ocupe de redactarea, editarea, tipărirea și distribuția Buletinului Informativ al Primăriei Sectorului 1 în următorii patru ani. Criteriul stabilit pentru desemnarea câștigătorului: prețul cel mai scazut. 

Câştigătorul licitației trebuie să se ocupe de absolut tot ce înseamnă Buletinul informativ al primăriei, ce ar urmă să apară trimestrial sau, în caz de necesitate, lunar. Echipa care se va ocupă de această publicație trebuie să se ocupe de redactarea și editarea tuturor materialelor pentru cele 36 de pagini ale revistei, având de umplut 14 rubrici permanente și definite în caietul de sarcini. Trebuie să se ocupe de toate activitățile redacției, de tipărire, dar și de distribuția buletinului, tirajul dorit fiind de 133.000 de exemplare.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - S-a dat ALARMA în cadrul serviciilor: racolări de procurori şi judecători pe ultima sută de metri (presă) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.