Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copiii ucraineni au participat la o acţiune de încondeiat ouă şi confecţionat diverse decoraţiuni de Paşte

artizanescu.ro
oua incondeiate

Copiii ucrainenilor refugiaţi din calea războiului, care au rămas în Brăila, au participat în weekend la o acţiune de încondeiat ouă şi confecţionat diverse decoraţiuni de Paşte, organizată de Prefectura Brăila şi Comunitatea Ruşilor Lipoveni, care face parte dintr-un amplu proiect umanitar.

Potrivit informaţiilor făcute publice de Prefectura Brăila, acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui amplu proiect umanitar de socializare conceput "ca o modalitate de a scoate din rutina zilnică copiii fugiţi împreună cu părinţii lor din calea războiului".

Alături de copiii ucraineni, la acţiune au participat şi juniorii din Comunitatea Ruşilor Lipoveni, toţi fiind implicaţi în ateliere de lucru manual cu tema Sărbătorilor Pascale, potrivit Agerpres.

Copiii au încondeiat ouă, au decupat şi au confecţionat diverse decoraţiuni pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, comunicarea fiind facilitată de prezenţa unui traducător asigurat de Comunitatea Ruşilor Lipoveni Brăila.

"Copiii au nevoie de interacţiune umană fie că vorbim despre comunicare verbală, fie că vorbim despre gesturi non-verbale pline de consideraţie. Interacţiunile persoanelor care vin în contact cu juniorii, modelează pentru o viaţă întreagă atitudinile şi aşteptările lor de la restul lumii. Dorinţa noastră este una singură: atunci când vor fi adulţi să îşi amintească cu drag de români, de brăileni, iar interacţiunea prin intermediul acestor activităţi de socializare reprezintă, din punctul nostru de vedere, cea mai bună metodă. Ţin să mulţumesc Comunităţii Ruşilor Lipoveni Brăila pentru că s-a implicat activ încă de la început în gestionarea crizei umanitare a refugiaţilor ucraineni şi au ajutat fie cu cazare şi masă, fie cu educaţia copiilor", a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei.

Acţiunea s-a desfăşurat la sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Brăila şi se înscrie într-un proiect umanitar mai amplu, care include vizite la muzeele Brăilei, la Grădina Zoologică, ateliere de lucru manual, de creaţie şi sesiuni de lectură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.