Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Copil de doar un an și jumătate, mort la câteva zile după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o grădiniță neautorizată din Oradea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un incident sfâșietor care a avut loc în Oradea, a lăsat comunitatea în stare de șoc, deoarece un copil de un an și jumătate, care fusese spitalizat în stare gravă după ce s-a înecat cu o bucată de măr, a murit în mod tragic marți după-amiază.

Oficialii de la Spitalul Județean din Oradea au confirmat pentru publicația locală Bihoreanul vestea devastatoare, făcând lumină în ceea ce privește chinul cumplit care s-a derulat pe parcursul mai multor zile în grija lor.

"Din păcate pacientul a decedat înainte de ora 16. Am încercat să-l resuscităm, dar nu a mai putut fi salvat", a declarat Dr. Florina Berte, medic primar ATI la Spitalul Județean din Oradea.

"La ora 15.55, a fost declarat decesul", a adăugat Lisa Crăiuț, purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, confirmând decesul copilului.

Incidentul a avut loc la o grădiniță clandestină

Circumstanțele tragice în care s-a petrecut incidentul, la o grădiniță clandestină din Oradea, au determinat oamenii legii să deschidă o anchetă centrată inițial pe vătămare corporală din culpă. Accidentul sfâșietor s-a petrecut joi, 18 ianuarie.

Grădinița în care a avut loc incidentul, cunoscută sub numele de "Happy Kids", nu era acreditată și nici autorizată de vreo autoritate educațională de stat.

"Această entitate nu se regăsește în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor, nefiind nici acreditată, nici autorizată. Le recomand părinților să consulte această listă de pe site-ul instituției noastre, pentru a cunoaște unitățile acreditate, atât publice, cât și private", a îndemnat Horea Abrudan, inspectorul școlar general, vinerea trecută.

Situată pe strada Islazului din cartierul Europa din Oradea, "Happy Kids" se descrie pe Facebook ca fiind o "grădiniță cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională". Cu toate acestea, serviciile pe care le oferă nu au fost aprobate sau verificate de nicio autoritate de stat.

În lumina acestei pierderi devastatoare, rămâne de văzut cum va decurge ancheta. În urma morții tragice a copilului, procurorii urmează să modifice încadrării juridice a incidentului într-o infracțiune mai gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.