Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cora se revoltă: Permite accesul în magazinele sale din mall-uri pentru toți consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi

cora

Hipermarketurile cora sunt magazine esenţiale şi permit accesul tuturor persoanelor prin fluxuri separate acolo unde magazinele sunt în incinta unor centre comerciale, precizează retailerul, într-un comunicat de presă, transmis joi AGERPRES.

"(...) accesul în hipermarketurile sale aflate în incinta unor centre comerciale se face pentru toţi consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi. Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale. Mai mult, atragem atenţia că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020", se menţionează în comunicat.

În acelaşi context, compania atrage atenţia "asupra unor confuzii privind definiţia "unităţii alimentare", noţiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment".

"Ultimele modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipermarket - autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială. Tragem un semnal de alarmă că ignorarea statutului de magazine esenţiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează această categorie distorsionează piaţa şi încalcă principiile concurenţei loiale între actorii cu statut egal din acest sector. Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de muncă, securitatea unui întreg lanţ de aprovizionare care implică mulţi producătorii locali, şi nu în ultimul rând sănătatea consumatorilor, care se vor îndrepta spre un număr limitat de magazine, creându-se aglomeraţie şi favorizându-se nerespectarea condiţiei esenţiale de distanţare socială. cora România a fost mereu un partener responsabil care a implementat cu celeritate toate măsurile pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, ceea ce a şi propulsat, de altfel, cora printre retailerii cu cea mai mică rată de infectare în rândul angajaţilor", susţin reprezentanţii companiei, informează Agerpres.ro.

Clienţii sunt sfătuiţi că rămână responsabili, să poarte masca corespunzător, să păstreze distanţa socială şi să folosească cu încredere, conform semnalizării de la faţa locului, căile separate de acces în hipermarketurile cora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.