Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord agită din nou apele: Noi teste cu rachete pentru a demonstra 'postura de război a forţei de luptă nucleară'

KCNA
Coreea de Nord, rachete balistice intercontinentale

Coreea de Nord a lansat, în cadrul unui nou test, patru rachete de croazieră strategice, într-un exerciţiu care a avut rolul de a demonstra capacitatea ţării de a declanşa un contraatac nuclear faţă de forţele ostile, a afirmat presa de stat, citată de The Guardian.

Exerciţiul de joi a inclus o unitate aparent operaţională de rachete de croazieră strategice a armatei populare coreene, care a lansat cele patru rachete Hwasal-2 în zona oraşului Kim Chaek, provincia Hamgyong de Nord, înspre marea din largul coastei de est a peninsulei coreene, a arătat agenţia de ştiri KCNA. Alte unităţi au desfăşurat antrenamente cu putere de foc în poligoane speciale, fără a trage cu muniţie reală.

Cele patru rachete de croazieră strategice au lovit o ţintă prestabilită după ce au parcurs ”traiectoriile de zbor de 2.000 de kilometri, eliptice sau în formă de 8, între 10.208 şi 10.224 de secunde”, se arată în raportul în limba engleză.

Exerciţiul a demonstrat ”postura de război a forţei de luptă nucleară a Republicii Populare Democrate Coreea, confirmând în toate modalităţile capacitatea de contraatac nuclear mortal faţă de forţele ostile”, a transmis KCNA.

Rachetele nu au fost anunţate de Coreea de Sud sau Japonia, ţări care deseori detectează şi raportează public lansările nord-coreene.

Joi, oficiali din SUA şi Coreea de Sud au participat la un exerciţiu simulat care s-a axat pe posibilitatea folosirii unei arme nucleare de către Coreea de Nord, a anunţat, joi, Pentagonul.

Coreea de Nord a continuat în mod constant să dezvolte şi să producă noi rachete, în pofida sancţiunilor impuse de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU care interzic activităţile cu rachete ale ţării înarmate nuclear.

Mai multe lansări, între care cea de sâmbătă a unei rachete balistice intercontinentale, au fost raportate de presa de stat ca exerciţii menite să îmbunătăţească abilităţile trupelor de a opera armele.

”Aceste demonstraţii ar putea fi considerate mai degrabă exerciţii cu rachete decât testări”, a afirmat Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice din SUA, într-un raport din această săptămână.

Coreea de Nord ar putea face teste cu rachete balistice intercontinentale pe o traiectorie mai joasă şi mai lungă şi să desfăşoare al şaptelea test nuclear al său în acest an pentru a-şi perfecţiona armele, au afirmat, miercuri, legislatori sud-coreeni, citând oficiali din spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.