Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord anunță că vrea să lanseze mai mulţi sateliţi

kim jong un

Conducătorul nord-coreean Kim Jong-Un a cerut oamenilor de ştiinţă din ţara sa să lanseze alţi sateliţi, la o săptămână după ce lansarea unei rachete a fost condamnată de comunitatea internaţională, informează AFP. 

În cursul unui banchet organizat pentru a-i felicita pe cercetătorii, tehnicienii şi responsabilii programului spaţial nord-coreean pentru reuşita lansării din 7 februarie, Kim a afirmat că această misiune a intervenit 'într-o perioadă complexă în care forţele ostile sunt mai turbate ca niciodată pentru a strangula' Coreea de Nord, informează luni agenţia oficială KCNA. 

După o lună de la cel de-al patrulea său test nuclear, condamnat unanim de comunitatea internaţională, Coreea de Nord şi-a atras din nou dezaprobarea capitalelor străine prin lansarea satelitului Kwangmyongsong-4. 

Această lansare a fost considerată drept un test mascat al unui tir cu rachetă balistică, încălcând astfel mai multe rezoluţii ale ONU. 

Liderul nord-coreean a afirmat că reuşita acestei lansări a fost posibilă prin 'încrederea absolută' a echipei în partidul aflat la putere, adăugând că sudoarea oamenilor de ştiinţă a fost principalul carburant al rachetei. 

El a încurajat angajaţii programului spaţial nord-coreean să utilizeze acest succes ca trambulină 'spre obiective mai înalte şi să lanseze astfel mai mulţi sateliţi'. 

Racheta cu trei trepte, lansată în 7 februarie de Phenian, a plasat într-adevăr un obiect pe orbita circumterestră, potrivit unui responsabil al Ministerului Apărării sud-coreean. Dar nu se poate confirma încă dacă acesta este un satelit care funcţionează. 

Washingtonul, Seulul şi Tokyo desfăşoară în prezent eforturi diplomatice în Consiliul de Securitate al ONU pentru a obţine înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.