Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord provoacă noi TENSIUNI: O nouă RACHETĂ a fost lansată în Marea Japoniei

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă în Marea Japoniei, transmit agenţiile de presă internaţionale. A fost al cincilea eveniment de acest gen în 2017, în ciuda sancţiunilor internaţionale împotriva regimului de la Phenian, motivate de programele nord-coreene de înarmare nucleară şi cu rachete.

Ministerul apărării din Coreea de Sud a afirmat iniţial că lansarea unui proiectil neidentificat a avut loc din regiunea Sinpo, de pe coasta de est a peninsulei coreene şi a precizat că nu este vorba de un tir de artilerie. Ulterior, Statele Unite şi Japonia au confirmat evenimentul, iar comandamentul american din Pacific (PACOM) a declarat că a detectat şi urmărit o rachetă nord-coreeană.

Citește și: INCIDENT MILITAR între Spania și Marea Britanie: Încep problemele în Mediterană / VIDEO

Estimarea iniţială a PACOM este că a fost vorba de o rachetă balistică cu rază medie de acţiune KN-15, lansată de la baza terestră de lângă Sinpo pe o traiectorie încheiată în Marea Japoniei. Tirul a fost efectuat marţi la ora 21.42 GMT (miercuri, 00.42 ora României). NORAD, comandamentul militar pentru securitatea aeriană a Statelor Unite şi Canadei a apreciat că racheta nu a ameninţat America de Nord.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a refuzat să comenteze, afirmând că SUA "au vorbit destul despre Coreea de Nord".

Japoniei a înaintat un protest faţă Coreea de Nord, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului de la Tokyo, anunță Agerpres.

Incidentul a avut loc cu două zile înainte de întâlnirea din Florida a preşedinţilor Statelor Unite şi Chinei, Donald Trump şi Xi Jinping, pe agenda căreia se aşteaptă ca problema Coreei de Nord să ocupe un loc important.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.