Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord pune iar lumea pe jar - Al treilea test cu rachete de la începutul anului a fost detectat de vecini

www.reuters.com
racheta coreea de nord

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat, a anunţat vineri armata sud-coreeană, ceea ce ar fi al treilea test efectuat de Phenian în mai puţin de zece zile, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Proiectilul a fost lansat în direcţia estului Peninsulei Coreene, au precizat şefii Statului Major Interarme din Coreea de Sud.

Garda de Coastă a Japoniei a transmis la rândul său că a detectat vineri lansarea de către Coreea de Nord a ceea ce pare a fi "una sau mai multe rachete balistice".

Un purtătorul de cuvânt al Gardei de Coastă a declarat pentru AFP că încă analizează locul unde a căzut proiectilul şi încearcă să stabilească dacă a fost vorba de un singur obiect sau de mai multe.

În ciuda unor sancţiuni internaţionale pentru programele sale de armament interzise, Phenianul a lansat deja două rachete, prezentate ca hipersonice, de la începutul anului. Primul test a fost la 5 ianuarie, iar al doilea la 11 ianuarie.

Al doilea test, supervizat de liderul Kim Jong Un, a atras sancţiuni americane împotriva a cinci persoane având legături cu programul balistic nord-coreean.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a acuzat atunci SUA că "a agravat intenţionat" situaţia.

Dacă "Statele Unite adoptă o astfel de atitudine de confruntare, RPDC (Republica Populară Democrată Coreea) va fi obligată să reacţioneze mai puternic şi mai hotărât", a declarat purtătorul de cuvânt, conform agenţiei de presă oficiale KCNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.