Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud amenință Phenianul: 'Vom înmormânta inamicul în mare'! Exerciții cu muniție reală

nave armata razboi naval portavion

Marina militară a Coreei de Sud a început marţi exerciţii navale cu muniţie reală, pentru a descuraja orice provocare maritimă din partea Coreei de Nord, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Antrenamentul are de această dată obiectivul de a îmbunătăţi reacţia imediată a militarilor noştri la o provocare navală din partea inamicului. Dacă inamicul ne provoacă oriunde, la suprafaţă sau sub apă, vom răspunde imediat la lovituri şi îl vom înmormânta în mare", a declarat căpitanul Choi Young-chan, comandantul Grupului 13 al forţelor navale sud-coreene, citat de Yonhap, conform Agerpres.

Citește și: ȘOC în Spania: Ce pune Catalonia la cale pentru independenţa faţă de Spania

Printre navele implicate în exerciţiu s-au aflat fregata Gangwonm, de 2500 de tone, o navă de patrulare de 1000 de tone, nave de 400 de tone echipate cu rachete şi vase rapide de 130 de tone, a precizat marina militară.

Manevrele sud-coreene au loc la două zile după ce Coreea de Nord a testat o bombă cu hidrogen. Marina sud-coreeană intenţionează să desfăşoare începând de miercuri un alt exerciţiu, cu patru grupuri navale, în partea de sud a apelor teritoriale. Vor participa şi aeronave de supraveghere şi multi-rol. Joi şi vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite vor efectua antrenamente comune de luptă împotriva submarinelor, în Marea Japoniei.

Citește și: Coreea de Nord e AVERTIZATĂ și de China: 'Să ÎNCETEZE acţiunile care sunt GREȘITE'

Amiralul american Scott Swift, comandantul flotei din Pacific a Statelor Unite, a declarat marţi, la un simpozion internaţional la Seul, că Washingtonul va continua să suplimenteze puternic apărarea în peninsula coreeană, cu portavioane, grupuri expediţionare, nave AEGIS, cu cele mai capabile submarine din lume şi aeronave avansate. El a adăugat că flota aflată sub comanda sa desfăşoară şi operaţiuni integrate alături de marina militară sud-coreeană şi de forţele navale ale Japoniei, pentru apărarea împotriva rachetelor balistice şi a submarinelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.