Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud dă sume uriașe nord-coreenilor care dezertează: Ce CONDIȚII pune

coreea

Coreea de Sud îi va recompensa cu echivalentul a circa 815.000 de euro pe dezertorii nord-coreeni care oferă 'informaţii secrete valoroase', a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării, citat luni agenţia EFE.

Această recompensă va fi acordată începând din luna aprilie şi este de patru ori mai mare decât cea din prezent, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

Autorităţile de la Seul recurg la această practică pentru a convinge cât mai mulţi membri ai elitei de la Phenian să treacă de partea Coreii de Sud, după ce dezertarea anul trecut a numărul doi al ambasadei Coreii de Nord la Londra, Thae Yong-Ho, a avut un impact mediatic notabil. Acesta este funcţionarul nord-coreean cu rangul cel mai înalt care a trecut de partea Coreii de Sud, ultimul înaintea lui fiind Hwang Yang-Yop în anul 1997, unul dintre marii ideologi ai regimului comunist de la Phenian.

Anunţul creşterii acestei recompense survine în aceeaşi zi în care armata nord-coreeană a lansat cel puţin patru rachete balistice în direcţia Mării Japoniei.

Citește și: S-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni: Ce au făcut două fete / VIDEO

Economia nord-coreeană a fost grav afectată începând din anii '90 de prăbuşirea blocului comunist, iar în urma foametei care a dus la moartea a sute de mii de oameni peste 30.000 de nord-coreeni au fugit în Sud.

Armata Phenianului patrulează intens la frontiera dintre cele ţări pentru a preveni dezertările, astfel că mulţi nord-coreeni care doresc să plece din ţară se îndreaptă către China, de unde merg mai departe într-o ţară terţă - în principal Thailanda şi Mongolia - unde cer azil la ambasadele sud-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.