Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud va dezvolta un scut antiaerian asemănător sistemului israelian 'Domul de fier', pentru a se apăra de artileria nord-coreeană

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Coreea de Sud va dezvolta un sistem foarte asemănător ''Domului de fier'' (sistem de baterii antiaeriene de înaltă precizie folosit de Israel - n.r.), pentru a-şi apăra zona capitalei de artileria nord-coreeană, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, care a transmis că sistemul este inclus în proiectele pentru perioada 2021-2025, informează EFE.

Acest nou sistem va fi conceput pentru a intercepta obuze cu rază lungă de acţiune, cum sunt lansatoarele de rachete multiple nord-coreene de 240 şi 300 milimetri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS: PSD și PNL sunt umăr la umăr. Cum stau partidele înainte de alegerile locale

Potrivit Cartei Albe a Apărării sud-coreene, se estimează că Phenianul deţine peste 14.000 de piese de artilerie, dintre care peste 5.000 ar fi lansatoare de rachete multiple, marea majoritate a acestora fiind desfăşurate de-a lungul fâşiei vestice a frontierei intercoreene, iar Seulul se află la 30 de kilometri distanţă de această frontieră.

Desfăşurarea efectivă şi operaţionalizarea noului sistem sunt prevăzute pentru finalul actualului deceniu sau începutul următorului. Ministerul Apărării de la Seul preconizează cheltuieli în valoare de 300 de miliarde de woni (aproape 215 miliarde de euro) pentru perioada 2021-2025, ceea ce presupune o creştere anuală medie de 6,1% a cheltuielilor pentru apărare în cincinalul respectiv.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

Totodată, Ministerul Apărării sud-coreean are în vedere cumpărarea de portavioane uşoare şi dezvoltarea de noi submarine (al căror sistem de propulsie urmează să fie stabilit) cu capacitatea de a lansa rachete balistice, precum şi a primului avion de luptă sud-coreean de fabricaţie exclusiv naţională, pentru a înlocui aparatele americane F-4 şi F-5 aflate în dotarea forţelor aeriene sud-coreene.

"Domul de fier", sistem dezvoltat de compania israeliană Rafael şi care este operaţional din 2011, a reuşit să intercepteze 90% din proiectilele lansate dinspre Fâşia Gaza, potrivit presei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.