Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seulul îşi exprimă 'preocuparea' faţă de progresele balistice ale vecinilor din nord

Testarea de către Coreea de Nord a unui motor de rachetă indică 'progrese semnificative' în programele balistice ale acestei ţări, au apreciat luni autorităţi din Coreea de Sud, relatează AFP, conform agerpres.

Media oficiale nord-coreene au anunţat duminică că liderul Kim Jong-Un a supervizat un test al unui motor de rachetă, test care a coincis cu vizita la Beijing a secretarului de stat american, Rex Tillerson.

Phenianul a intensificat în ultimele luni dezvoltarea programelor balistic şi nuclear, interzise de comunitatea internaţională.

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

La ordinul liderului nord-coreean Kim Jong-Un, nord-coreenii au lansat la începutul lunii martie rachete balistice, dintre care trei şi-au încheiat cursa în mare, în apropiere de arhipelagul nipon.

Ambiţia Phenianului este de a dezvolta o rachetă intercontinentală balistică (ICBM) capabilă să transporte focos nuclear pe continentul american.

'Ultimul test a permis într-adevăr Coreii de Nord să facă progrese semnificative în ceea ce priveşte motoarele', a declarat ziariştilor purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean, Lee Jin-Woo.

'Dar este nevoie de mai multe analize privind forţa de propulsie şi aplicaţiile potenţiale" ale unui astfel de motor, a adăugat el.

Ultimul test cu motor de rachetă efectuat de către Coreea de Nord a avut loc în septembrie 2016, test realizat de asemenea în prezenţa liderului nord-coreean Kim Jong-Un, care a cerut ca ţara sa 'să poată dispune de sateliţi artificiali în următorii doi ani'.

Moscova trimite un mesaj CLAR întregii lumi privind Crimeea. Peste 2500 de militari sunt angrenaţi

Mai multe rezoluţii internaţionale interzic Phenianului să continue programele nuclear şi balistic. Coreea de Nord nu a efectuat decât două teste nucleare anul trecut.

Înainte de vizita la Beijing, Tillerson s-a oprit la Tokyo şi Seul, unde a insistat asupra faptului că SUA nu vor mai urma politica de 'răbdare strategică' pusă în aplicare de Washington faţă de Phenian, o politică care, în opinia lui, a eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.